BIĆE BORBA U KRIZNOM ŠTABU! Dr Kon najavio šta nas čeka do kraja januara! Bilo je reči i o POPUŠTANJU MERA

Autor: Republika

Vesti

15.01.2021

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće borbe u Kriznom štabu, kaže dr Predrag Kon!

RepublikaFoto: Printscreen
Predrag Kon

Uprkos nešto boljoj epidemiološkoj situaciji s koronavirusom u prethodnom periodu, mere koje su na snazi ostaće nepromenjene najverovatnije do kraja januara.

Ovo je najavio epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon, koji kaže da se u Srbiji još uvek beleži veliki broj zaraženih na dnevnom nivou, te da još uvek ne možemo govoriti o brzom popuštanju mera!

- Još imamo delom nepovoljnu, a delom nestabilnu situaciju, zavisno od dela Srbije. Beograd još uvek ima blizu 600 novozaraženih na dnevnom nivou. To je visok broj. Dakle, ne možemo govoriti o nekom brzom popuštanju. Treba da se, ukupno gledano, spustimo na dvocifren broj da bismo uopšte mogli da pričamo o tome, a mi smo još na četvorocifrenim brojevima, tako da smo još daleko od toga - rekao je dr Kon i dodao da će "produženja radnog vremena za neke objekte biti, ali, verovatno, uz žestoko protivljenje medicinskog dela kriznog štaba".

Ipak, ni to ne očekuje do kraja ovog meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

- Jako je važno da, ako se spušta aktivnost virusa, ne dozvolimo ponovno podizanje. Mi već imamo vrlo relaksirane mere. Verovatno će u kriznom štabu biti borba da se nekim objektima produži radno vreme za neki sat, ali o tome će biti reči u narednom periodu. Mislim da tokom januara nema ni govora o tome - naglasio je Kon i dodaje da na važeće mere nisu stavljeni rokovi, a da "nema ni teoretske osnove da se nešto toliko promeni u drugoj polovini januara da bi došlo do popuštanja mera".

Što se odziva za vakcinaciju tiče, Kon kaže da očekuje da će on biti još veći.

- Vrše se ozbiljne pripreme za vakcinalne punktove i velike centre, kao što će biti Sajam. Istovremeno pripremaju se ekipe u okviru domova zdravlja. Tu ima mnogo posla, koji se obavlja i sada dok još nema velikog broja vakcina - zaključio je Kon, koji građanima savetuje da se odluče za prvu vakcinu koja je dostupna i do koje mogu da dođu, kako bi što pre dobili zaštitu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading