(FOTO) Spasioci izbavili zarobljene iz potopljenih domaćinstava: Evakuisano 85 građana

Autor:

Vesti

12.01.2021

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timovima sa spasavanje i rad na vodi evakuisali su 85 osoba iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka i to 32 osobe iz Doljevca, dve iz Leskovca, šest osoba iz Bojnika, osam iz Bujanovca, četiri iz Zlatokopa kod Vranja, tri iz Pirota, 28 iz Bele Palanke i po jednu iz Dimitrovgrada i iz Donje Trnave kod Niša.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Spasioci

Usled obilnih kišnih padavina, izlivanja bujičnih vodotokova i problema u vodosnabdevanju, proglašena je vanredna situacija u 12 lokalnih samouprava: na teritoriji gradova Niša i Leskovca, na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad, Vlasotince, Medveđa, Vladičin i Gadžin Han,  Kuršumlija, i zbog obilnih snežnih padavina, na delu opštine Prijepolje (za šest mesnih zajednica).

Na teritoriji Nišavskog upravnog okruga situacija je stabilna. Svi vodotokovi drugog reda su se vratili u svoja korita dok u slivu Južne Morave i dalje ima plavljenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Niša, Aleksinca i Ražnja. Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Niša tokom dana vršili su crpljenje vode iz domaćinstava u Doljevcu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Spasioci

Na teritoriji Pčinjskog Upravnog okruga tokom popodneva pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi u mestu Zlatokop izvršili su evakuaciju domaćih životinja i poplavljenih domaćinstava. Pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Vranja su i dalje na terenu.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Spasioci

U Topličkom upravnom okrugu, tokom popodneva pripadnici VSJ Prokuplje vršili su 11 crpljenja vode na teritoriji opština Žitorađe i u reonu sela Badnjevac i to u selima Držanovac, Badnjevac, Jasenice i Donje Crnatovo.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Spasioci

Na teritoriji Jablaničkog upravnog okruga Leskovac situacija je stabilna, a pripadnici VSJ Leskovac su tokom dana vršili osam crpljenja vode na teritoriji grada Leskovca. 

RepublikaFoto: MUP Srbije
Vatrogasci spasioci

U Pirotskom upravnom okrugu pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi iz Pirota izvršili su evakuaciju 20 osoba, od toga  jedne trudnice, kao i nekoliko grla sitne stoke iz poplavljenog područja na ušću Morkanjske i reke Nišave. Stanje na ostaloj teritoriji Pirotskog upravnog okruga je stabilno, a vodotoci su u opadanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading