Auto-putevi i svi putevi I i II reda prohodni za saobraćaj

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.01.2021

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Autoputevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima su prohodni za saobraćaj", saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANČIĆ
Foto: Ilustracija

Trenutno je na snazi je treći stepen angažovanja radne snage, mehanizacije i opreme koja je angažovana na čišćenju snega i leda kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja na mreži državnih puteva.

Iz ''Puteva Srbije'' ističu da angažovanost mehanizacije može biti i veća u slučajevima pojave elementarnih nepogoda i stepena njihove jačine, kao i da su putari spremni da reaguju u skladu sa razvojem situacije na terenu.

Zbog intenzivnih snežnih padavina, na pojedinim državnim putevima I i II reda na teritoriji Užica, Valjeva, Novog Pazara i Kruševca na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila.

''Skrećemo pažnju javnosti da veliki problem u odvijanju saobraćaja prave teretna vozila i šleperi i njihovi nesavesni vozači koji su na put krenuli bez zimske opreme odnosno sa letnjim i neispravnim pneumaticima'', dodaje se u saopštenju.

JP "Putevi Srbije" apeluje na vozače da ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca koji su obavezni u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading