Vulin u "Hit Tvitu": Na putevima Srbije prošle godine stradalo oko 500 ljudi

Autor: pink.rs, republika.rs

Vesti

10.01.2021

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verica Bradić sa svojim gostima i pratiocima na društvenim mrežama i večeras bira najvažniju objavu nedelje na Tviteru, Fejsbuku i Jutjubu.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Foto: Ilustracija

U studiju TV Pink su Ljiljana Smajlović, novinar, Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova i Aleksandar Olenik, Građanski demokratski forum.

Ministar Vulin je govoreći o saobraćajnoj nesreći u Nišu istakao da je bahati vozač uhapšen i da je policija dobro obavila svoj posao.

- Ta količina gadosti...da vas neko optuži da zataškavate nesreću, smrt ljudi. Uhapšen je bahati vozač i predat nadležnim organima. Policija je dobro odradila svoj posao i to dobro - rekao je Vulin.

On je rekao da je na putevima u prošloj godini poginulo oko 500 ljudi, to je manje nego ranijih godina, ali taj broj treba da bude manji - oko 300.

Foto: printscreen/TVPink
Foto: Ilustracija

- Kada govorimo o saobraćaju to moramo da radimo zajedno, od edukacije do kamera. Sutra sam u Nišu i videćemo šta treba da uradimo - rekao je Vulin i dodao da Nišlije imaju pravo da budu i zadovoljne i nezadovoljne.

- Njihovo pravo je da budu zabrinuti, moje je da ih razumem. Statistike su dobre, ali je važno da li se ljudi osećaju bezbedno - rekao je Vulin.

 

 

Ljiljana Smajlović, koja je preležala kovid 19, kaže da će primiti vakcinu.

Kako kaže, radije bi primila vakcinu za koju ne mora da razmišlja da li je čuvana na adekvatnim temperaturama.

- Ima razloga da se poštuje ruska posvećenosti javnom zdravlju. Za njih su vakcine uvek bile deo diplomatske borbe i tome je pridavana velika pažnja - istakla je Smajlović.

Gledaoci u toku emisije mogu da glasaju za predloge na fejsbuk stranici Hit tvit, i na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci u toku emisije mogu da se uključe i glasaju i uživo u emisiji.

Olenik je rekao da će primiti vakcinu, te da je reč o civilizacijskom dostignuću.

- Primiću prvu vakcinu koju mogu da dobijem, pod uslovom da je Srbija odobrila njenu upotrebu - rekao je Olenik.

Smajlović je govoreći o dešavanjima u SAD, ocenila da Donald Tramp nije pokušao da izvede državni udar.

- Mislim da je hteo da još jednom uplaši Republikansku stranku i pokaže da komanduje emocijama birača. To nije dobra odluka, sigurna sam da se pokajao, ali to ne možemo da znamo jer dva dana već nema mogućnost da tvituje - navela je ona.

Kako je dodala, američka politička elita deluje da je izgubila kompas, ili su toliko frustrirani onim što im je Tramp radio u prethodne četiri godine.

Smajlović kaže da nismo navikli na ovakve prizore iz Amerike, ali da možemo da kažemo da nemamo razloga da se stidimo zbog načina na koji smo se nosili sa demonstracijama.

Olenik kaže da je Tramp pozvao demonstrante, svoje pristalice na vršenje nasilja i pokazao da je opasan i nepredvidiv.

- Sada je jasno da se ne zna šta može da se očekuje, hitan opoziv ima za cilj da ponovo ne zloupotrebi vlast. Postoji opasnost da ponovo padne krv, jer je već pala zbog njegovih odluka - dodao je Olenik.

Kako je naglasio, Tramp je pozvao pristalice, došlo je do nasilja i on je opasan, a pokretanje opoziva olakšava krivično gonjenje predsednika kada više ne bude na vlasti.

Vulin je podvukao da je protiv svake vrste nasilja, te da ne vidi nikakvu razliku među onima koji su upali u kongres i onima koji su pravili haos u Hong Kongu.

- U toku je akcija gde se traži od građana da prepoznaju ljude koji su upali u kongres da dobiju otkaze, da budu uhapšeni... Da li možete da zamislite da se to dogodilo letos na protestima u Srbiji? - rekao je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading