KON NIKAD ISKRENIJI: Kao deklarisani Jevrejin nikad se nisam odrekao srpskog porekla!

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

09.01.2021

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas slavi slavu!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Epidemiolog, dr Predrag Kon

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici nisu jedini koji danas slave Svetog Stefana. Dan posvećen ovom velikom hrišćanskom svetu obeležava i epidemiolog dr Predrag Kon, koji je tu činjenicu podelio na svom Fejsbuk profilu.

- Sveti Stefan je slava koju tradicionalno obeležavam. Slava mog dede i devojačka slava moje majke. Najuži krug porodice. Kao deklarisani Jevrejin nikad se nisam odrekao srpskog porekla - napisao je dr Kon na svom profilu.

Njegovi pratioci čestitali su mu slavu.

 

Sveti Stefan je slava koju tradicionalno obeležavam. Slava mog dede i devojačka slava moje majke. Najuži krug porodice. Kao deklarisani Jevrejin nikad se nisam odrekao srpskog porekla.

Posted by Predrag Kon on Субота, 09. јануар 2021.

 

Podsetimo, trećeg dana Božića, 9. januara po novom kalendaru, obeleževa se dan svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Grad Beograd poslao mobilne kuće u Petrinju: Tamo ih dočekao mitropolit Porfirije

Stefan je bio Jevrejin i srodnik apostola Pavla. Prvi je od sedam đakona koje su sveti apostoli rukopoložili i postavili u službu pomaganja sirotinje u Jerusalimu. Zato je i prozvan arhiđakonom. Svojom verom činio je mnoga čuda među ljudima, a svojim protivnicima suprotstavljao se mudrošću i silom svetog duha.

Optužen je da je hulio na Boga i na Mojsija, a uz pomoć lažnih svedoka i osuđen. Svetitelj se, ozaren svojom verom, obratio narodu i govorio o mnogim dobročinstvima koja je Bog učinio narodu Izrailja i nazvao ih izdajnicima i krvnicima Hristovim. Ubrzo posle toga izveli su ga iz grada i kamenovali.

Ovaj svetac ubijen je kad je imao 30 godina, a poslednje reči su mu bile "Gospode, ne uračunaj im greh ovaj".

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

09.01.2021 11:46

Srbi i Jevreji su stradalnički narodi.