VOZAČI, OPREZ: Sneg doneo PROBLEME na putevima, a evo i na kojim!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.01.2021

08:32 >> 08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obratite pažnju!

RepublikaFoto: ST/K. JOVANOVIĆ
Foto Ilustracija

Snežne pavine napravile su potpuni kolaps u selu Kamena gora u prijepoljskom kraju, a devet kilometara puta koji od magistrale vodi do skoro 100 domaćinstava, potpuno je neprohodno, prenosi agencija RINA.

Sneg koji neprestano pada od sinoć formirao je snežni pokrivač oko 40 centimetara na Zlatiboru, saobraćaj na magistralnom putu ka Crnoj Gori odvija se usporeno, naročito na području Borove glave.


-Svi putevi su za sada prohodni, očekujemo još intenzivnije snežne padavine, a ekipe su non-stop na terenu, sa 12 kamiona rade na čišćenju puteva. Apelujemo na sve vozače da brzinu prilagode uslovima na putu i da imaju odgovarajuću zimsku opremu-, rekao je Leko Korićanac, direktor „Puteva Užice“.

Na visovima Zlatara snežni pokrivač dostigao je visinu od pola metra, a pojedini putni pravci u planinskim selima potpuno su neprohodni za putnička vozila.

-U Ljepojevićima, Javoru, Prevoju i Vodenoj pećini mogu da prođu samo teretna vozila, mehanizacija izlazi na teren, pa se nadamo da će do sutra prepodne sve biti prohodno-, rekao je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

 

 

 


Kako navodi RTS, na Sjeničkoj i Pešterskoj visoravni sneg pada skoro 20 sati i putari s naporom održavaju prohodnost seoskih puteva.

U Timočkoj i Negotinskoj krajini saobraćaj je otežan zbog snega. Zimska služba je u pripravnosti, putari i raspoloživa mehanizacija su na terenu.

Prilazni putevi svim planinama su očišćeni, ali su lanci neophodni.

Sneg u užičkom kraju je prestao, svi putevi su očišćeni, kao i put na Zlatiboru.

Ponegde na kolovozima ima do 5 centimetara, uglavnom raskvašenog snega.

Na nekim regionalnim putevima važi zabrana za šlepere i kamione s prikolicama.

Na području Kraljeva nema neprohodnih puteva iako je u pojedinim brdsko-planinskim delovima dostigao visinu od 20-ak centimetara.

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto Ilustracija



U nižim delovima nema snega ni na kolovozu, ali treba biti oprezan jer se ponegde prave bare i gomila vlažan, gnjecav sneg, kažu u JKP "Putevi" Kraljevo.

Iz tog preduzeća upozoravaju da na Ibarskoj magistrali ima odrona i snežnih padavina koji otežavaju saobraćaj.

Prilazi Rudnu su prohodni ali zbog težine snega opterećena je i elektrodistributivna mreža - stabla padaju na dalekovode. Ekipe su na terenu.

Prekida u saobraćaju nema ni ka Goču.

Zimske službe savetuju strpljenje i oprez, naročito preko planinskih prevoja.

Danas i sutra se očekuje veća gužva u saobraćaju zbog smene turista i povratka kućama onik koji su spojili praznike.

Trenutno je na Zlatiboru oko 25.000 turista, na Tari oko 5.000, a pun je i Zlatar.

Padavine će danas na kratko prestati što će uz neprekidne intervencije putara, sigurno usloviti bolju prohodnost puteva, saopštio je AMSS.

 

 






 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading