"SRPSKI TELEGRAF" SAZNAJE: Onlajn nastava do PROLEĆA? Krizni štab još razmatra povratak u škole

Autor:

Vesti

09.01.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stariji osnovci, odnosno učenici od petog do osmog razreda i srednjoškolci, najverovatnije ostaju na onlajn nastavi do proleća, saznaje Srpski telegraf.

Školarci (Ilustracija)

Kako je rečeno našem listu, krizni štab razmatra ovu odluku, a da li će je i doneti, zavisi od broja novozaraženih koronavirusom u narednim danima. Podsetimo, raspust traje do 19. januara.

- Brojke lagano padaju, ali ne onako brzo kako smo se nadali. U narednih pet-sedam dana videćemo koliko su se poštovale preporuke da se novogodišnji i božićni praznici provedu u krugu porodice. Većina ljudi jeste poštovala preporuke, ali to ćemo tek videti po broju novoinficiranih krajem iduće nedelje - rekao je naš sagovornik iz kriznog štaba.

RepublikaFoto: Tanjug
ČEKA SE MIŠLJENJE STRUKE: Branko Ružić

Kako je objasnio, među stručnjacima se lome koplja oko eventualnog popuštanja mera i povratka učenika u đačke klupe.

BROJKE OBOLELIH PADAJU, ALI NE TEMPOM KOME SU SE LEKARI NADALI

 

- Svako prerano popuštanje mera može biti opasno. U to smo se već uverili, zato su u kriznom štabu oprezni kada je u pitanju povratak đaka u školske klupe. Situacija se prati iz dana u dan i na osnovu toga se donose preporuke, pa i odluka o tome kada će i koji učenici da se vrate na nastavu u škole - dodao je naš izvor.

Na pitanje Srpskog telegrafa da li đaci ostaju na onlajn nastavi do kraja februara iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja nismo dobili konkretan odgovor.

Čeka se kraj raspusta

Školski raspust za sve učenike, koji je počeo 21. decembra, trajaće do 18. januara. Do tada, kako se nada struka, već će imati bolji pregled epidemiološke situacije, na osnovu koje će odlučiti o sudbini đaka. Stručnjaci podsećaju da deca, ukoliko se zaraze koronom, po pravilu imaju lakšu kliničku sliku. Problem je što su oni i prenosioci virusa, pa koronom mogu da zaraze starije ukućane, što može da predstavlja ozbiljan problem u inače prepunim bolnicama.

- U ovom momentu nemamo odgovor na vaše pitanje. Čekamo sednicu kriznog štaba, po čijoj odluci ćemo postupiti - poručili su iz Ministarstva prosvete.

 

 

Podsećamo, od septembra do 25. novembra učenici su imali kombinovanu nastavu, odnosno jedne nedelje su išli u školu, a jedne su nastavu pohađali onlajn. Nakon što se epidemiološka situacija u novembru znatno pogoršala, struka je preporučila, a Vlada usvojila, meru da se od kraja novembra svi đaci potpuno prebace na onlajn nastavu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading