HITNO HIDROLOŠKO UPOZORENJE RHMZ: U narednih sat vremena očekuje se kiša i porast nivoa reka

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

30.12.2020

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nekim mestima biće uvedena vanredna odbrana od poplava!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U narednih sat vremena kiša se povremeno očekuje u Vojvodini, Mačvi, Pomoravlju, oblasti Homolja, kao i na jugu Srbije, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

RHMZ izdao je hidrološko upozorenje da će na Limu, kod hidrološke stanice Prijepolje, tokom 30/31. decembra vodostaji biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava.

Na gornjem toku Zapadne Morave i Ibra sa pritokama, vodostaji će biti u umerenom porastu bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Poslednjeg dana u 2020. godini u većem delu Srbije biće pretežno oblačno, mestimicno s kišom i lokalnim pljuskovima, na visokim planinama sa snegom, dok se u novogodišnjoj noći u većini krajeva očekuje razvedravanje.

Od sredine dana u centralnim i južnim krajevima povremeno sunčani intervali, navodi Republički hidrometeorološki zaovd.

 

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno jak, južni i jugozapadni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 3 do 10 stepeni, a najviša od 6 na severu i zapadu do 15 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno i malo hladnije, povremeno s kratkotrajnom kišom.

Vetar slab i umeren, ujutro južni, u toku dana u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 7, a najviša oko 9 stepeni. U novogodisnjoj noci razvedravanje.

U petak i subotu će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, a od nedelje do kraja perioda umereno i potpuno oblačno, mestimično s kišom, na visokim planinama sa snegom.

Za vikend u košavskom području povremeno jak jugoistocni vetar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading