ĐUKA SE PONOVO OBRUŠIO NA KONA: SULUDIM merama ste uništili privrednike, Srbija mora da radi i da ZARADI!

Autor:

Vesti

28.12.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suludo je nastaviti dalje sa skraćenjem radnog vremena. Oni koji su za to slobodno neka se sami zatvore, poručio poslanik SNS.

RepublikaFoto: Aleksandar Nalbantjan
Vladimir Đukanović

Naprednjak Vladimir Đukanović nastavio je rat s kriznim štabom. Od doktora Predraga Kona, koji je najavio proteste medicinskog dela štaba ukoliko dođe do popuštanja mera, zahteva da prekinu sa suludim zahtevima. Đukanović smatra da pooštravanje mera donosi opasnost da preduzeća ostanu bez zarada, a radnici bez plata.

- Šta god da se kaže protiv mera medicinskog dela kriznog štaba odmah se jave dušebrižnici da vas napadnu. Neka ne beru brigu, mene neće ućutkati. Inače, svi koji se zalažu za zatvaranje slobodno neka se založe i da ne prime platu sledeći mesec. Mediji koji podržavaju zatvaranje privrede neka onda svoj oglasni prostor ponude besplatno privrednicima - napisao je Đukanović na Tviteru.

Naglasio je da je protiv bilo kakvog zatvaranja jer se to pokazalo kao pogrešno:

- Jesam za pooštravanje kontrole sprovođenja epidemioloških mera, ali privreda mora da radi i zato je suludo nastaviti dalje sa skraćenjem radnog vremena. Oni koji su za to slobodno neka se sami zatvore, ali Srbija mora da radi i da zaradi.

Konove dve ostavke

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predrag Kon

Od početka epidemije koronavirusa dr Kon je na meti kolega lekara, ali i političara, zbog mera koje predlaže da bi se građani Srbije zaštitili od pandemije. Zbog toga je, kako je svojevremeno priznao, čak dva puta razmišljao da se povuče iz kriznog štaba, ali je odlučio da ostane do kraja i da svoj pun doprinos u suzbijanju korone.

Đukanoviću ovo nije prvi okršaj s Konom. Poslanik SNS je početkom meseca, tokom skupštinske rasprave, pozvao Vladu da raspusti krizni štab.

- Molim Vladu Srbije da raspusti krizni štab i da ne prihvati mere da se skraćuje radno vreme, a da se vikendom sve zatvara. Potrebno je da se sve vrati u normalu i da se pooštre kontrole za one koji krše mere. Izludeće ljudi i neka REM reaguje zbog širenja panike - rekao je tada Ðukanović.

PORUKE STRAHA

Stavove slične Đukanoviću izneo je i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je iz parlamenta poručio da se plaši poruka i prognoza koje daje pomenuti epidemiolog. Kon juče nije bio dostupan za komentar, ali je nedavno reagovao na ovo Markovićevo skupštinsko izlaganje.

- Veliki pozdrav za gospodina Palmu! Nisam toliko strašan da bi me se plašio... Virus, međutim, zaslužuje respekt... Ma i njega se ne treba plašiti!!! Samo poštovati mere - napisao je Kon na Fejsbuku.

Vučić: Izvinjavam se, niste to zaslužili

RepublikaFoto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić

Osim u parlamentu i na društvenim mrežama, Đukanović je paljbu po kriznom štabu osuo u emisiji televizije Pink "Hit tvit". Tada je reagovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se izvinio Konu i kriznom štabu zbog napada koji dolaze od političara SNS.

- Izvinjavam se dr Konu i kriznom štabu zbog napada koji dolaze iz stranke koju vodim. Izvinjavam im se jer to ničim nisu zaslužili. Nažalost, u Srbiji se najmanje ceni odgovornost, a da pobedimo politikanstvo i neozbiljnost, biće nam potrebno još mnogo vremena - napisao je tada Vučić na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading