SMRT AMBASADORA POTEŽICE: Slučaj stavljen AD AKTA

Autor: Tanjug

Vesti

09.11.2017

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu istraga koje su sproveli tuniski sudski organi, slučaj smrti ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice stavljen je ad akta zbog nedostatka dokaza o krivičnoj prirodi njegove smrti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

RepublikaFoto: youtube.com/Pancevo RTV
Poginuo u saobraćajnoj nesreći pod nerazjašnjenim okolnostima: Oliver Potežica

- Na osnovu istraga koje su sproveli tuniski sudski organi, slučaj smrti ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice je zbog nedostatka dokaza o elementima krivičnog dela vezano za njegovu smrt, stavljen "ad akta" od strane vlasti u Tunisu, a ne Srbije - izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je nakon sednice dve vlade Republike Srpske i Srbije, pojasnio da pojedini mediji nisu tačno preneli saopštenje njegovog ministarstva.

Dačić je rekao da je srpsko ministarstvo spoljnih poslova obavešteno od strane ministarstva spoljnih poslova Tunisa da je "slučaj Potežica" obustavljen, a ne Libije, kako su to takođe preneli pojedini mediji.

- Slučaj Potežica nije Srbija stavila ad akta već je to učinio Tunis - istakao je Dačić.

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica preminuo je 10. maja ove godine u bolnici u Susu u Tunisu posle teške saobracajne nesrece.

Ambasador Srbije u Libiji bio je teško povređen u saobraćajnoj nesreci koja se dogodila u Tunisu, posle koje je bio hospitalizovan u bolnici u Susu. 

Potežica je bio na odobrenom službenom putu za Tunis, neohodnom za funkcionisanje ambasade u Tripoliju, saopšteno je tada iz MSP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading