LEP GEST POKRAJINSKE VLADE! Daju 30 miliona dinara ZA LEČENJE DECE U INOSTRANSTVU

Autor: Telegraf Republika

Vesti

18.12.2020

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajinska vlada Vojvodine uplatiće u Budžetski fond za lečenje dece u inostranstvu koja boluju od retkih bolesti 30 miliona dinara, a ugovor su danas potpisali ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Lončar je zahvalio Miroviću i Pokrajinskoj vladi i dodao da je reč o ogromnom novcu.

- Koliko je važna pomoć Pokrajinske vlade govori podatak da smo samo u ovoj godini izdvojili više od 200 miliona dinara za lečenje dece u inostranstvu - rekao je Lončar.

Budžetski fond za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečeti u Srbiji osnovan je 2014. godine i do sada je u inostranstvo na lečenje otišlo više od 200 mališana i za to je izdvojeno više od 11 miliona evra.

Srbija je ove godine izdvojila 200 miliona dinara za lečenje dece u inostranstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. DROBNJAK
Zlatibor Lončar

- Uzorke za dijagnostička ispitivanja poslali smo od 453 dece u inostranstvo. Dijagnoza je osnov da bi nekog mogli da lečimo. Takođe, lekari iz inostranstva su dolazili da leče decu u Srbiji - rekao je Lončar.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da je ovo poruka solidarnosti i zajedništva i važna odluka jer postoje velike potreba za lečenje dece u inostranstvu.

 

 

 

- Država je u proteklom periodu učinila mnogo na lečenju dece sa retkim bolestima. I mi se pridružujemo ovoj akciji, jer svako obolelo dete zaslužuje šansu za izlečenje. Pokrajinska vlada nastaviće da pomaže fondu i u godinama pred nama - rekao je Mirović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading