Srpska liga: Država da pokrene kampanju „Kupujmo domaće od srpskog seljaka“

Autor: Republika

Vesti

14.12.2020

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predloženo!

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Foto: Ilustracija

Osnivanjem posebnog (prvi put u istoriji Srbije) Ministarstva za brigu o selu, Vlada Srbije je pokazala da joj je spas i preporod srpskog sela jedan od najvažnijih strateških ciljeva, a da će se ovo ministarstvo na čelu sa Milanom Krkobabićem ozbiljno upustiti u borbu sa oživljavanje sela govori i podatak da je u predlogu budžeta za 2021. godinu milijardu i 320 miliona dinara predviđeno za „unapređenje uslova života i rada na selu, očuvanje kulturno-istorijskih sadržaja i negovanje tradicije“ – ukazao je predsednik Srpske lige (SL) Aleksandar Đurđev, dodajući da ovo ministarstvo nije formirano političkim dekretom nego je došlo kao logična posledica uspešno realizovanog projekta „500 zadruga u 500 sela“, kada je, za samo tri godine, formirano više od 750 zadruga u seoskim područjima.

RepublikaFoto: Promo foto
MIlan Krkobabić

„Zadrugari“, kako ih je nedavno nazvao ministar Krkobabić, dodaje Đurđev, mogu računati i na značajna sredstva iz budžeta Ministarstva poljoprivrede, ali i dela budžeta svih ministarstava koja selo tretiraju sa bezbednosnog, socijalnog, demografskog i ekonomskog stanovišta.

- Imajući u vidu ove činjenice i bolno saznanje da je u Srbiji napušteno 1.600 sela, Srpska liga predlaže Ministarstvu za selo, Vladi Srbije, svim političkim subjektima iz vlasti, ali i opozicije, da na državnom nivou pokrenu i podrže kampanju „Kupujmo domaće od srpskog seljaka“ koju je SL inicirala još pre četiri godine, tim pre što danas postoji opšti građanski konsenzus da su nas srpsko selo i srpski seljanin prehranili i prehranjuju, evo već deseti mesec, otkako nas je zadesila ova pošast izazvana koronavirusom – obrazložio je Aleksandar Đurđev.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading