Interpol raspisao poternicu za nestalim kuvarom iz Novog Sada: Tela nema u Dunavu, a poslednja poruka nije ni stigla na njegov telefon

Autor: Blic, Republika

Vesti

07.12.2020

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad se i dalje vodi kao nestao, nema novih informacija... Bila sam u Austriji, razgovarala sa inspektorom koji radi na njegovom slučaju. Kažu da su pretražili Dunav i nisu pronašli telo, tako da se potraga nastavlja... Mi se nadamo da je živ...

RepublikaFoto: Facebook.com/printscreen
Milorad Vlaović

Ovim rečima Željka Vlaović, supruga Milorada Vlaovića iz Novog Sada koji je nestao 21. novembra u Austriji govori o potrazi koja neprestano traje već 16 dana.

Milorad Vlaović je poslednji put viđen na rečnom brodu "Primadona", na kom godinama radi kao kuvar, u Lincu u Austriji.

- Do danas nisam dobila nikakve informacije. Raspisana je Interpolova poternica, austrijska policija radi na slučaju i on se vodi kao nestao. Šta se sa njim desilo, ne znamo - priča za "Blic" Miloradova supruga Željka.

Milorad je, kako je ranije ispričala njegova supruga Željka, na brodu radio od aprila do kraja godine, a period od januara do aprila provodio je god kuće u Novom Sadu. Ove godine je zbog pandemije korona virusa situacija bila drugačija, pa je brod bio usidren u Lincu, a Vlaović je ostao da radi sa još jednim kolegom kao šef kuhinje.

 

- Iz kompanije su nam se javili pet dana nakon nestanka, da izraze žaljenje. Kao i njegove kolege, ni oni ne znaju šta je moglo da se dogodi, a samim tim ne znaju ni kako da mi pomognu. Čula sam se savim njegovim kolegama, niko ne zna ništa o njemu - objašnjava Željka.

Oni su joj ispričali da su se kobne večeri okupili kako bi proslavili Aranđelovdan, slavu jednog od kolega. Milorad prema njihovim svedočenjima, nije mnogo pio.

- Oko pola 10 uveče im je rekao da ide da spava jer je umoran. Šta se onda desilo, niko ne zna - kaže Željka.

Jedna od verzija događaja je da se Novosađanin okliznuo i pao sa broda, ali činjenica da njegovo telo nije pronađeno u Dunavu ni nakon opsežne pretrage helikopterima i roniocima, pobija tu verziju događaja, makar u ovom trenutku. I kolege su pričale da se možda okliznuo kada je izašao da zapali cigaretu, ali Željka kaže da ih Milorad nije poneo sa sobom.

- Mi se nadamo da je negde živ. Zato stalno objavljujemo njegovu fotografiju na društvenim mrežama, nadajući se da će ga možda neko prepoznati. Možda je u nekom problemu, možda mu je potrebna pomoć... Zato molimo sve koji znaju bilo šta o Miloradu da se jave - kaže neutešna žena.

RepublikaFoto: Facebook.com/printscreen

Za nestanak saznala preko komšije

Željka i Milorad su oslednji put komunicirali u subotu, na dan njegovog nestanka.

- U subotu smo pričali oko 12.30, bio je veoma raspoložen. Kolega sa broda je taj dan obeležavao slavu. U toku dana poslao mi je slike slavskog stola. Poslednji put smo se čuli oko 15.30 i ja nisam htela više da ga uznemiravam - priča Željka.

Poruku za laku noć, kako kaže, poslala mu je u 21.21 sati i primetila je da je nije otvorio, ali je pomislila da uživa sa društvom i da je nije video, te da će odgovoriti ujutru. Kada ga je u nedelju pozvala a on se nije javljao, mislila je da i dalje spava.

- Slala sam mu poruke na svakih sat vremena. Poslednja je bila oko 15.30. U pitanju je bila naša interna šala kada se ovo drugo ne javlja i glasila je "Ok, sad zovem policiju". Međutim, za razliku od prethodnih poruka koje nisu otvorene, ta nije ni dostavljena. Brinula sam što se ne javlja, ali sam pomislila da mu je nestalo interneta - kaže ona.

 

Veća briga obuzela ju je kada ni u ponedeljak nije bilo ni traga ni glasa od Milorada jer je on, kako kaže, "takav da bi u ponedeljak ujutru odmah otrčao po internet". Tog dana, potpuno neočekivano, u kuću joj je došao komšija i saopštio da joj je suprug nestao.

- Marko je došao natečenih očiju i rekao mi da je Mića nestao. Njega je pozvao Miloradov kolega koji je ranije radio na brodu. On je od kolega sa broda saznao da je Mića nestao i da se za njim traga od nedelje, kao i da helikopteri nadleću brod i da ga traže ronioci - u neverici priča Željka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading