ZDRAVSTVENI SISTEM ZVANIČNO PUKAO? Kon otkrio kakva je prava situacija u Srbiji!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.11.2020

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da nema govora o tome da je zdravstveni sistem u Srbiji "pukao", jer su, kako kaže, preduzete mere premeštanja po bolnicama koje su sistem napravile "elastičnim" u ovako teškoj situaciji.

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

Kon je odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše današnju izjavu predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića "da je zdravstveni sistem Srbije zvanično pukao", s obzirom na to da je zaraženo više od 2.300 zdravstvenih radnika.

"Mislim da je to neko lično viđenje. Odgovorno tvrdim na osnovu podataka koje imam da nema govora o pucanju sistema, jer su preduzete takve mere premeštanja, koje bi trebalo da budu mnogo bolje zapisane kako se sprovode i kako se stvara elastičan sistem u ovako teško situaciji", rekao je Kon.

Ističe da u našoj zemlji svakako ima pojedinačnih i ličnih doživljaja koji su teški zbog "šetnje prilikom transporta" iz jednog grada u drugi, koji nekada traju duže i nisu uobičajeni.

 

 

 

"Ali to je ekstremno retko i ne može se preneti na kompletan zdravstveni sistem. Lični doživljaj je težak i u ovoj situaciji je prihvatljivo čuti šta neko i kako doživljava, ali to ne bi trebalo generalizovati", naveo je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading