OPET BLOKIRAN REKTORAT U BEOGRADU! Studenti na nogama, stoje pred ulazom u zgradu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.11.2020

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo delegata Studentskog parlamenta, koji su nezadovoljni radom tog tela, blokirali su danas pre podne ulaz u zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Rektorat BU

Imali su sastanak sa rektorkom UB Ivankom Popović i prorektorom za nastavu prof. Petrom Bulatom.

Predstavnik Filozofskog fakulteta u Studentskom parlamentu Marko Radić kaže da delegati traže da se striktno poštuje pravilnik Studentskog parlamenta, koji, kako tvrde, pojedini predstavnici tog tela krše na različite načine.


On je naveo da je u toku rektorski kolegijum i da se čekaju njihovi zaključci.

- Pitanja domova i nastave na fakultetima, koji su krucijalni tokom epidemija za studente trenutno ne dotiču aktuelne predsrtavnike Studentskog parlamenta. Kada smo ta pitanja pokretali oni o o tome nisu hteli da diskutuje - naveo je Radić.
 

 


Student prodekan farmaceutskog fakulteta Luka Marošanin rekao je da je na sastanku od strane rektorskog kolegijuma pokazana dobra volja da se problemi reše.

- Ono gde se ne slažemo, to je ingerencija. Rektorat smatra da on nije taj koji može doneti određene odluka kako bi se uvela odgovornost i poštovao pravilnik u radu studentskog parlamenta - naveo je on.

Studenti su blokirali ulaz u Rektorat, a na vrata su zalepili transparente "Ovo je i naša kuća", "Dokle više", "Domovi su naši", "Koliko košta obraz", "Večera 150.000 dinara".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading