ŠUMA BLISTA UZ ALFA-PLAM: Akcija sađenja drveća prešla na region, Skoplje postalo zelenije

Autor: Republika

Vesti

30.11.2020

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kažu da kada posadite drvo, učinili ste dobro delo za buduće generacije. Kompanija Alfa – Plam iz Vranja, koja je regionalni lider u proizvodnji grejnih tela i spada u pet najvećih proizvođača u Evropi, je tokom novembra meseca pokrenula projekte pošumljavanja u zemlji i regionu.

RepublikaFoto: Alfa plam
Akcija "Šuma blista"

Ideja o pošumljavanju rodila se iz činjenice da većina proizvoda iz asortimana Alfa-Plama koristi čvrsto gorivo, odnosno pelet kao gorivo. Drvo je obnovljivi izvor energije ali je neophodna pravilna upotreba i obnavljanje ovog strateški značajnog resursa.

Projekat pošumljavanja pod nazivom „Šuma blista” u Srbiji realizovan je u saradnji sa omladinskim eko udruženjem „Zeleni Ključ“ iz Niša i JP Srbija Šume. Preko 2.000 sadnica posađeno je na teritoriji Vranja, Niša i Vlasine. „Ovim činom želimo da kao društveno odgovorna kompanija damo doprinos očuvanju životne sredine ali i da svojim primerom navedemo sve ostale kompanije i pojedince da učine dobro delo za sebe, svoju okolinu i generacije koje dolaze “, navodi se u zvaničnom saopštenju na sajtu kompanije. Pored direktnog doprinosa pošumljavanju ugroženih područja cilj ovog projekta jeste i podrška omladinskom aktivizmu. Svest o neophodnosti zaštite životne sredine i unapređenju kvaliteta života razvija se u najranijem dobu i zato treba uključiti mlade u realizaciju ovakvih projekata.

RepublikaFoto: Alfa plam

U saradnji sa partnerima kompanije Alfa-Plam u Severnoj Makedoniji kompanijama Graneksport i Maremi Trejd kao i lokalnom samoupravom Opštine Karpoš u Skoplju, organizovana je akcija pošumljavanja u dvorištu osnovne škole u pomenutoj opštini sa ciljem isticanja značaja pošumljavanja i u urbanim sredinama.

RepublikaFoto: Alfa plam

Većina proizvoda Alfa-Plama iz pelet asortimana ispunjava standard Ecodesign što ukazuje na visok stepen energetske efikasnosti i nizak stepen emisije štetnih gasova. Pored toga, na sajtu i kompanijskim profilima Alfa-Plama na društvenim mrežama često se mogu pronaći informativni tekstovi o važnosti pravilne upotrebe drvnih goriva, značaju šuma i ostalim relevantnim temama za održivi razvoj.

Foto: Alfa plam

U Alfa-Plamu ističu da će sa akcijama pošumljavanja nastaviti i u narednom periodu ali i sa svim pratećim aktivnostima u cilju podizanja svesti stanovništva o očuvanju životne sredine i prirodnih resursa. Kao jedna od najuspešnijih kompanija u Srbiji, Alfa-Plam je najbolji dokaz da se uspeh u savremenim uslovima poslovanja ne meri samo brojem prodatih proizvoda niti visinom ostvarenog profita već i doprinosom unapređenju kvaliteta života i uticajem na ekološku svest stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading