Vlada usvojila nove mere: Na predlog Kriznog štaba prelazi se na ONLAJN nastavu

Autor: telegraf.rs, republika.rs

Vesti

26.11.2020

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije donela je danas nove mere u borbi protiv korona virusa, a jedna od njih vezana je za rad osnovnih i srednjih škola.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Naime, na današnjoj sednici potvrđen je predlog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19 da učenici svih srednjih škola, kao i stariji osnovci, od petog do osmog razreda, od ponedeljka 30. novembra pređu na onlajn nastavu.

- U periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu. Zimski raspust počinje 21. decembra 2020. godine, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije - stoji u odluci.

Vlada Srbije donela je i odluku da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas - do 15. decembra 2020. godine. Sve prethodno usvojene mere ostaju na snazi.

 

Članovi Vlade usvojili su program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije kovida – 19. U cilju očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama sporta, obezbeđena su sredstva u iznosu od 1.100.000.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading