Psihijatrijska bolnica u Padinskoj skeli dobila novi izgled

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2017

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena je rekonstrukcija Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Padinskoj skeli u čiju je obnovu, koju su finansirali Švajcarska vlada i Grad Beograd, uloženo nešto više od 2,2 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je obnova Klinike za psihijatrijske bolesti deo velikog projekta koji su sproveli Vlada Srbije, Grad Beograd i vlada Švajcarske.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, tokom obilaska rekonstruisanih odeljenja, rekao je da su sada stvoreni svi uslovi da pacijenti dobiju maksimalnu negu i terapiju.

- Kako je izgledala bolnica pre obnove nije moglo da se vidi ni u horor filmovima. Kada su popravljeni uslovi, zaposleni su već primetili da se pacijenti brže oporavljaju - naglasio je ministar.

On je podsetio da Svetska zdravstvena organizacija predviđa da će depresija biti vodeća bolest u budućnosti, te najavio da će od naredne godine početi i skrining programi na depresiju u celoj Srbiji.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je obnova Klinike za psihijatrijske bolesti deo velikog projekta koji su sproveli Vlada Srbije, Grad Beograd i vlada Švajcarske.

Ukazao je da projekat ima tri segmenta - energetsku obnovu klinike "Dr Laza Lazarević", energetsku obnovu Osnovne škole "Olga Petrov" u Padinskoj skeli i izgradnju kombinovane toplane za proizvodnju toplotne i električne energije na bazi biomase.

- Švajcarska vlada dala je za taj projekat 7,7 miliona evra i 970.000 švajcarskih franaka, dok je Grad Beograd projekat finansirao sa 1,5 miliona evra - rekao je Antić.

Dodao je da je energetska obnova osnovne škola završena prošle godine i da je u prvoj sezoni napravljena ušteda od 30 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading