NOVA INVESTICIJA: Kompletno rekonstruisan olimpijski bazen u Novom Sadu

Autor: Kurir, Republika

Vesti

18.11.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvoreni bazeni u okviru JP SPC "Vojvodina" su počeli sa radom 1990. godine, a sada je prvi put rekonstruisan olimpijski bazen i sanirane su bazenske prostorije, u šta je uloženo ukupno 127,4 miliona dinara.

RepublikaFoto: instragram.com/printscreen

Povodom završetka te investicije, SPENS je danas posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On je naglasio da su radovi finansirani iz budžeta Grada u iznosu od 92,4 miliona dinara, dok je 35 miliona dinara uložilo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija.

Radovi na sanaciji olimpijskog zatvorenog bazena započeti su 20. maja, a završeni 13. novembra 2020. godine. Njihova vrednost je 87,7 miliona dinara, a podrazumevali su sanaciju školjke velikog olimpijskog bazena u zatvorenom delu objekta i sanaciju ploča plaže oko bazena.

Betonska konstrukcija je pretrpela prilična oštećenja od dugogodišnjeg curenja vode kroz dilatacije, između bazenske školjke – prelivnog kanala i ploča plaže. Napukli stubovi koji nose betonsku školjku su ojačani novim stubovima i sva oštećenja i naprsline su sanirani.

Takođe su sređene oštećene betonske ploče plaže. Cela konstrukcija je dodatno ojačana i utegnuta karbonskim trakama. Hidroizolacija bazena urađena je na najsavremeniji način, a kompletno je obnovljena keramika bazena i okolne plaže. Zamenjeno je podno grejanje na okolnim plažama, kao i sve prateće instalacije, a uređena su i dva toaleta za posetioce u ulaznom holu bazena.

 

 

U rekonstrukciju bazenskih prostorija uloženo je 39,7 miliona dinara. Postavljene su podne i zidne keramičke pločice, kao i 30 novih kabina za presvlačenje. Obezbeđeni su pokretni lift i platforma za spuštanje u bazen za osobe sa invaliditetom. Sanirano je osam postojećih svlačionica, a mokri čvor i prostor za tuširanje izgrađeni su u skladu sa standardima pristupačnosti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading