SRBIJA JE OAZA MIRA ZA AMERIKANCE: Opčinjeni Beogradom, a najveći zaljubljenici se odlučuju da puste korenje ovde

Autor:

Vesti

18.11.2020

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je postala neobična oaza za Njujorčane koji čeznu za promenama.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

- Podseća me na Villjamsburg oko 2010. godine - rekao je emigrant Dejvis Ričardson (27), koji je pre nekoliko meseci poželeo da pobegne iz Njujorka, a na kraju pustio korenje u glavnom gradu Beogradu.

- Sada plaćam upola manje nego što sam u Njujorku tokom pandemije, da bih živeo u apartmanu s pogledom na ceo Beograd - kaže on.

Sastaje se sa prijateljima na kafi, izlazi u noćne klubove i barove...

Ističe da mu se sviđa kako Srbi razmišljaju:

- Ne dozvoljavaju virusu da ih ometa i kvari im sreću.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Nije baš lako bez zahteva za karantinom da Amerikanci dođu u Srbiju, piše Njujork Post.

U ponedeljak je američka ambasada saopštila da je zbog 3.482 novih slučaja COVID-19, srpska vlada naredila "da se sve usluge, uključujući barove, restorane, kafiće, prodavnice, supermarkete, tržne centre, pozorišta i bioskope" zatvore od 21.00 do 5 sati ujutro, od 17. novembra do minimum 1. decembra.

- Ovaj grad ima magičan način da vas leči, možete da istražujete skrivene podzemne tvrđave, da upoznate i poštujete tradicije stare vekovima - rekao je Ričardson, dodajući da nova ograničenja neće promeniti njegove stavove. 

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Foto: Ilustracija

- Ako se stvari nastave odvijati onako kako stoje u Sjedinjenim Državama sa socijalnim nemirima i blokadama, mislim da će sve više i više ljudi dolaziti ovde.

Upravo to je u septembru namamilo 35-godišnjeg planera događaja Jozefa iz Villjamsburga u Beograd.
- Nisam osećao pritisak zbog COVID-a, kao da sam se vratio u vreme pre pandemije - istakao je on.

Drugi su ipak uzdržani kada je reč o putovanjima, jer se plaše da će ih osuđivati.

Atousa Farahani, stanovnica Vilijamsburga, rekla je da je uglavnom ćutala o svojoj poseti Srbiji u oktobru. - Potpuno sam svesna kako ljudima izgleda kada putujete tokom svetske pandemije - navodi.

 

Tridesttrogodišnja Katka Lapelosova se zaljubila u Beograd kada ga je posetila u oktobru, zbog čega je ovde kupila stan. - Moji prijatelji i porodica nisu znali gde je Srbija. Mislili su da idem u Sibir - rekla je Katka.

- Mnogi misle da je Milošević još živ - kaže ona, navodeći da je umesto problematične situacije naišla sofisticiranu državu.

Prošlog meseca je Dženifer (36) došla na trodnevni odmor u Beograd, kako bi proslavila svoj rođendan. Navodi da se provela fantastično, hotel u kojem je odsela za nju uopšte nije bio skup i najavila da će se na proleće vratiti u srpsku prestonicu.

Udaću se za Srbina

Nadaleko je poznato da su Srpkinje žene koje ostavljaju bez daha, a Dženifer je pohvalila i naše muškarce koji će joj definitivno ostati u dobrom sećanju: - Muškarci su visoki, tamni i zgodni - rekla je i dodala - Mislim da se moram vratiti samo da bih pronašla muža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading