Korona ušla u manastir Žiču: Zaraženo 17 monahinja

Autor: kurir.rs, republika.rs

Vesti

16.11.2020

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 17 sestara iz manastira Žiča i jedan sveštenik zaraženi su koronavirusom i nalaze se u izolaciji.

RepublikaFoto: youtube.com/ zlita
Manastir Žiča

Zamenica igumanije Manastira Žiča, monahinja Nektarija, kaže da niko od zaraženih nije životno ugrožen i svi se dobro osećaju, nemaju kontakt sa vernicima, a redovna bogosluženja su odložena do daljeg, dok svi ne ozdrave, piše "Kurir".

- Zaraženo je 17 sestara, to su sve mlađe sestre, imaju blage simptome i u izolaciji su. Nas je ukupno 40 u manastiru, a od tih sedamnaest, zaražena je i jedna starija sestra koja se dobro oseća, nema temperaturu, testirana je kao i sve ostale sestre i utvrđeno je da ima virus. Monahinje su testirane odmah nakon što su primetile da imaju temperaturu, i nakon toga su izolovane - kaže sestra Nektarija i dodaje da je i sveštenik dobro i da i on ima blage simptome virusa.

- Nije imao temperaturu. Narod dolazi u crkvu, ali sestre su u izolaciji. Mi koji smo zdravi se ne približavamo se crkvi niti porti, nema bogosluženja. U nedelju je bila jedna služba na kojoj su dve sestre otpevale liturgiju, bez kontakta sa bilo kim - navela je monahinja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading