250.000 ljudi "posetilo koncerte" Beogradske filharmonije u "CarGo" automobilima

Autor: Republika

Vesti

16.11.2020

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"CarGo" i "Beogradska filharmonija" nastavljaju zajedničku akciju širenja klasične muzike van koncertnih dvorana.

Foto: Andrej Nihil/CarGo

Od početka kampanje Beogradske filharmonije "Muzika svuda", najbolja dela klasične muzike u "CarGo" automobilima čulo je više od 250.000 ljudi. Za prethodnih mesec i po dana u snimcima našeg najboljeg orkestra moglo je da uživa više od 5.000 članova "CarGo udruženja" dnevno.

Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Beogradskom filharmonijom, Aleksandar Vučič, predsednik Udruženja građana "CarGo", istakao je da je srećan što "CarGo" može da omogući da klasična muzika dođe do što većeg broja ljudi, ulepša im dan i odlazak do i sa posla.

Foto: Andrej Nihil/CarGo

- Pandemija je ugrozila jednu od osnovnih vrednosti društva – umetnost. Naši članovi koji pružaju uslugu su ponosni što smo deo ovog prelepog projekta i što ćemo zajedno sa talentovanim muzičarima "Beogradske filharmonije"  uspeti da bar malo prenesemo duh klasike, a sve sa ciljem da bar na kratko prekinemo brige koje nosimo u ovoj haotičnoj godini - istakao je Vučić.

On je dodao da će na ovaj način "CarGo" članovi u toku trajanja "CarGo" usluge moći da se povežu sa brojnim kompozitorima i uživaju u snimljenom repertoaru koji orkestar prethodno izvodi u svojoj Sali sve do Nove godine, do kada traje ova kampanja. 

Ivan Tasovac je rekao da je cilj tekuće sezone 2020/2021. da se klasična muzika dovede ne samo do vernih slušalaca Filharmonije, već do najšire moguće javnosti, praktično da muzika bude svuda.

Foto: Andrej Nihil/CarGo
Tekst potpisa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading