Dr Darija: Efekti strožih mera za desetak dana

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.11.2020

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Kriznog štaba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević, kazala je da će efekti danas usvojenih strožih mera za suzbijanje širenja Kovida-19 biti vidljive tek za desetak dana i ponovo pozvala ljude da striktno poštuju osnovne mere predostrožnosti - nošenje maski, držanje distance, pranje ruku.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Darija Kisić Tepavčević

"Ne možemo videti efekat mera sutra, preksutra. Možemo da ih vidimo za desetak dana. Mere su i oročene na dve nedelje pa ćemo videti nadalje", kazala je Kisić Tepavčević za televiziju Pink.

Ona je dodala da dalje pooštravanje može da znači eventualno ograničavanje rada svih objekata na vreme pre 21 sata uveče, moguće od 18 sati, navodeći da je takvih predloga danas bilo u stručnom delu Kriznog štaba.


Kisić Tepavčević je kazala i da mere koje su danas pooštrene ne treba nikoga da iznenade.
"Pritisak je ogroman na zdravstveni sistem. Međutim, sve mere koje donosimo i pooštravamo imaju za cilj da se primarne mere sprovode, nošenje maski, držanje fizičke distance...Apelujemo da se uzdržimo od skupova i dešavanja, proslava, ove godine mora da bude drugačije nego što smo navikli", poručila je Kisić Tepavčević.

Upitana za zdravstveno stanje patrijarha Irineja, ona je odgovorila da je ono trenutno stabilno i da se nada njegovom brzom oporavku.

Republički krizni štab doneo je danas odluku da se ograniči rad svih objekata u periodu od 21 sat uveče do 5 sati ujutru, sem apoteka, benzinskih pumpi i prodavnica za dostavu hrane.

Mere će početi da važe od utorka, 17. novembra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading