NEVIĐENI PEH NA JAVNOM SERVISU: Voditeljka Ivona je prenosila dnevnik, a onda se desilo nešto što je mnoge ostavilo u ČUDU

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

11.11.2020

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih onlajn edukatora, profesor hemije Desete beogradske gimnazije Jovica Plavšić, smislio je kreativan način da započne čas posvećen alkalnim metalima, a za to je dobio podršku javnog servisa i Informativnog programa RTS.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ivona Pantelić

Profesor je u formi uključenja u "Dnevnik 2" održao čas hemije u trajanju od 35 minuta, a na kraju je spiker Ivona Pantelić odjavila emisiju i đacima poželela da ostanu uz "RTS Moju školu, jer to je vaše pravo da naučite sve".

A sve je počelo ovako... Spikerka Ivona Pantelić čitala je uobičajene vesti kada joj se na "prompteru" pojavio neobičan tekst. Nije se zbunila, ali to je bio samo početak neočekivanih događaja u dnevničkom studiju gde je umesto dnevnih vesti krenula priča o alkalnim metalima.

Udarna vest je da će doći do masovnih otpuštanja. Srećom, nisu ugrožena radna mesta zaposlenih u Srbiji već mesta elektrona u alkalnim metalima, što je bila tema onlajn časa hemije za drugi razred koji je uleteo u program i to baš u Dnevnik.

Jedan od najboljih onlajn edukatora, profesor hemije Desete beogradske gimnazije Jovica Plavšić, smislio je kreativan...

Posted by RTS Predstavlja on Wednesday, 11 November 2020

A sve je u stvari bila ideja maštovitog profesora da privuče pažnju đaka koji leškareći nastavu prate od svojih kuća. Pojava i glas Ivone Pantelić vezuju se za informativne emisije vesti i Dnevnika. Podrazumeva se da je sve što ona kaže u kameru veoma važno. Tako se Ivona našla na času hemije za drugi razred srednje škole na temu „Hemijska svojstva metala 1. grupe".

Spikerka je najavila emisiju i temu, kao i kolegu Miloša sa kojim je podelila obraćanje đacima u prepoznatljivom studiju informativnih emisija koje uvek daju važne informacije.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Profesor Hemije

Tako je onlajn čas hemije postao studijska emisija sa uključenjem profesora hemije Jovice Plavšića koji je na terenu u kabinetu hemije. Profesor je održao čas hemije u trajanju od 35 minuta, doduše uključenje je trajalo duže od standarda uključenja u informativne emisije. Đaci su dobili i domaći zadatak, a toga u Dnevniku nema.

I tako se profesor obratio ponovo kolegama u studiju, a spiker Ivona Pantelić je odjavila emisiju i đacima poželela da ostanu uz RTS Moju školu jer to je vaše pravo da naučite sve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading