VUČEVIĆ NAJAVIO NOVE MERE: Zabranjuju se manifestacije, rad bazena, spa centara, sauna...

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.11.2020

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gradski štab za vanredne situacije doneo je na današnjoj sednici četiri nove mere i dve preporuke, a sve su privremenog i promenljivog karaktera", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

On je rekao da nas čeka "narednih nekoliko nedelja novembra izuzetno izazovnih".

Pojačane su kontrole na ulascima u javne objekte - merenje temperature, dezo barijere, fizička distanca i slično, a gradske službe koje rade na šalterima prešle su na smesnkir ad, u dve smene, kako bi redovi bili smanjeni.

- Svi objekti gde ima okupljanja ljudi, kao što su firme, ustanove, tržni centri, ugostiteljski objekti, moraju javno imati istaknuto ko je odgovorno lice za provođenje mera - precizirao je Vučević.

Posebna kontrola postoji i na pijacama, gde važe iste opšte mere zaštite.

- Zabranjuje se rad bazena, spa centara, sauna od 7. do 30. novembra, izuzev bazena za nastavu i za sportske klubove, ali u tačno određenim satnicama i uz ograničenje broja - rekao je Vučević.

Zabranjuju se i sve manifestacije od 7. do 30. novembra, osim kulturno-umetničkih do 100 posetilaca u zatvorenom prostoru, a obavezno je jedno sedište razmaka između dvoje ljudi, dok je na otvorenom dozvoljeno prisustvo jedne osobe na četiri kvadratna metra.

Sportske manifestacije su dozvoljene samo u rangu redovnih takmičenja, bez publike, sve druge, poput privrednih, kulturnih i slično, su zabranjene.

I dalje važi mera da je dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi.

Gradski štab doneo je i dve preporuke, od kojih je prva upućena kompanijama da pređu na smenski rad, gde je to i ukoliko je moguće.

Druga preporuka tiče se noćnih klubova.

- Noćni klubovi da ograniče vreme boravka jednog gosta u objektu, da izdaju numerisane ulaznice i vremenski određene - precizirao je Vučević.

Kako je rekao, za sada se ne razmatra zatvaranje škola i vrtića, osim ako republički krizni štab ne odluči drugačije.

Vučević je rekao da, nezavisno od ostatka države, ukoliko se situacija u Novom Sadu znatno pogorša, te bude bilo neophodno zatvarati škole, da će to biti učinjeno, ali da je još rano o tome govoriti.

Upitan koja je to kritična cifrra inficiranih, koju je neophodno dostići, da bi bile uvedene rigoroznije opšte mere u svim segmentima, Vučević nije precizno odgovorio, već rekao da će to reći stručnjaci iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine, odnosno da će njihove savete i preporuke slušati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading