ALARMATNO STANJE U GRADU U CENTRALNOJ SRBIJI: Zbog korone se ulice dezinfikuju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.11.2020

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog epidemiološke situacije u Kruševcu koja je postala alarmantna, Gradski štab za vanredne situacije danas je održao hitno telefonsko vanredno zasedanje, na kojem su donete nove mere protiv pandemije korona virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Korona virus (Ilustracija)

Iz Gradskog štaba je naloženo da JKP "Kruševac" uz nadzor Komunalne inspekcije sprovodi jednom dnevno pranje ulica i javnih površina dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohloridom po preporuci Zavoda za javno zdravlje Kruševac, a u skladu sa meterološkim uslovima, navodi se u saopštenju na sajtu Grada Kruševca.

Sve ustanove, organizacije i upravnici stambenih zgrada na teritoriji grada Kruševca mogu preuzeti koncentrovani rastvor natrijum-hipohlorida na lokaciji JKP Kruševac.


U skladu sa zadatkom donesenim na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, održanoj 23. oktobar, potrebno je nastaviti sa pojacanim zajednickim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekcijskih organa Grada Kruševca i republičkih inspekcijskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga, dodaje se u saopštenju.
 


Nove mere donose i obavezu za sva javna preduzeća, ustanove i druge organizacije da nastave sa obaveznom primenom epidimioloških mera u cilju suzbijanja pandemije virusa Kovida-19, naročito u javnom prevozu i na javnim mestima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading