ŠTRAJK U NAJAVI? Sutra sastanak Branka Ružića sa prosvetarima, tema plate

Autor: Mediji, Republika

Vesti

04.11.2020

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak novog ministra prosvete Branka Ružića i predstvanika reprezentativnih sidnikata zakazan je za sutra, a glavna tema razgovora biće povaćenje plata u prosveti i formiranje platinh razreda kažu iz sindikata.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Nakon što su reprezentativni sindikati zaposlenih u prosveti juče uputili pismo novom ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branku Ružuću, u kojem su zahtevali hitan sastanak, doneta je odluka da sastavnak već sutra bude održan. Poziv za satanak u Ministarstvu prosvete dobila je i Unija prosvetnih radnika Srbije.

Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" Tomislav Živanović kaže za da su tema sutrašnjeg razgovora sa ministrom "ezgistancijalna pitanja zaposlenih obrazovanju", tj. ispunjenje već postignutih dogovora o povećanju plata.

 
- Sa prethodnim ministrom smo se dogovorili da do momenta uvođenja platnih razreda prosvetni radnici treba da dobiju povećanje plate oko 34 procenta, a prema našoj proceni, do sada se desilo povećanje od oko 19 procenata - kaže Živanović i dodaje:

- Normalno je da sada tražimo još tih 15 procenta, s obzirom da su dve godine već istekle. Dodatni problem je to što svi zaposleni u školama koji imaju obrazovanje do 5. stepena, primaju minimalac - ističe on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gordana

04.11.2020 15:52

Zasto su student ima ukinuti apsolvenski rokovi? Objasnite student ima. Seat meseci u ovoj godini su prosvetari lezali u svojim toplim domivima I tek ce I nije ih sramota da traze povecanje?