"SVE JE SPREMNO ZA PRELAZAK NA ONLAJN NASTAVU": Premijerka dala svoje mišljenje o ZATVARANJU škola!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.11.2020

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U osnovnim školama u Beogradu na današnji dan koronavirus potvrđen je kod 32 učenika i 14 zaposlenih.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić kaže da su trenutno škole najbezbednija mesta i da se ne planira njihovo zatvaranje.

Ona je rekla novinarima, u OŠ "Kneginja Milica" gde je prisustvovala doniranju pametne klupe, da bi u ovom trenutku bila najveća greška prekidati rad škola i preći na onlajn nastavu jer, kako navodi, u tim obrazovnim ustanovama postoje najkontrolisaniji uslovi.

Navela je da u slučaju ako je neko od učenika pozitivan na koronavirus postoje mere za konkretno odeljenje, smenu i školu.

Kaže da će se truditi da se takva situacija zadrži najduže moguće jer nema mnogo smisla sada zatvarati školu, pošto bi to bila pogrešna odluka.

Napomnula je i da je sve spremno za potpuni prelazak na onlajn nastavu u slučaju potrebe i dodala da se ta nastava neprekinuto odvija još od septembra.

"Mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj učenici u prethodnoj školskoj godini nisu propustili nijedan dan škole, jer kada su one bile zatvorene ranije odmah se prešlo na onlajn nastavu. Sada smo još spremniji za to, ali za sada nema potrebe pošto bi potpuni prelazak na onlajn nastavu bila pogrešna odluka".

Brnabić je poručila da deca mogu da nam posluže za primer, jer poštuju preventivne mere i opominju starije da to isto čine.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je broj zaraženih u školama u oktobru iznosio 0,024 odsto u odnosu na apsolutne cifre.

Poručio je da je obrazovni sistem pokazao visok stepen odgovornosti i najveću otpornost.

On je naveo da nema potrebe da se u ovom trenutku razmišlja o alternativnim načinima nastave, da je sve spremno za njenu primenu, ali da očekuje da za tim neće biti potrebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading