KORONA NE POSUSTAJE: Sve manje slobodnih kreveta, otvaraju se novi centri u vojnim bolnicama

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

04.11.2020

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojna bolnica Novi Sad od danas spremna da primi kovid pacijente

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Vojna bolnica Novi Sad, od danas će biti spremna da primi kovid pacijente, za čije lečenje je namenjeno 35 postelja u internom odeljenju za lečenje kovid pacijenata.

- Ovaj deo je kompletno opremljen priključcima za kiseonik i koncentratorima kiseonika. Ako bude bilo potrebe, u kovid sistem ući će i Vojna bolnica u Nišu - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U vojnoj kovid bolnici Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu, koja bez prestanka radi od marta ove godine, trenutno se na lečenju nalazi 85 pacijenata, uključujući 10 pacijenata na intenzivnom lečenju. Ukupan kapacitet ove bolnice je 135 kreveta.

- Privremena kovid bolnica u beogradskoj "Štark areni" ponovo je počela sa radom 19. oktobra i od tada je u ovu bolnicu primljeno 237 pacijenata. Kapacitet ove bolnice je 510 kreveta, a u lečenju obolelih od kovida 19, osim 18 pripadnika vojnog zdravstva, učestvuju i medicinari iz 15 civilnih zdravstvenih ustanova – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
U prethodnom periodu, privremena kovid bolnica u "Štark areni" radila je od 6. jula do 3. septembra.

Trenutno, vojnim osiguranicima u ovoj bolnici na raspolaganju je prijemno-trijažna ambulanta za akutna respiratorna oboljenja, u kojoj mogu dobiti sve informacije o daljem lečenju.

Od 30. oktobra i Vojnomedicinska akademija ponovo je svakodnevno, 24 časa, dežurna zdravstvena ustanova za lečenje svih građana čije zdravstveno stanje zahteva hitnu medicinsku pomoć.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading