DANAS SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA! Veruje se da će nam pomoći da kao ruža kroz beton pobedimo sve probleme!

Autor:

Vesti

03.11.2020

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave prepodobnog Ilariona Velikog.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Kao što ruža izraste iz betona, tako je i prepodobni Ilarion Veliki odgajen od roditelja koji nisu verovali u Boga. Rođen u Gazi, danšnjoj Palestini. Učio je školu u Aleksandriji, koja je bila tadašnji svetski centar znanja i kulture.

Postao je vernik spoznavši Hrista i njegovo učenje. Otišao je u pustinju da stekne potrebno versko znanje od svetog Antonija. Izdražao je sva iskušenja demona u molitvi i postu. 

Postao je za Palestinu ono što je sveti Antonije za Egipat. Veliki čudotvorac i odgonitelj demona. Bio je širom sveta poštovan, dolazio je čak i na Balkan, u Damaciju. Umro je na Kipru u 80. godini života, njegove mošti su pohranjene u manastir koji nosi njegovo ime u Palestini.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Tropar

Potocima tvojih suza besplodnu pustinju si obrađivao i uzdasima iz dubine duše, umnožio si velikim trudom svoje talante. Bio si svećnjak svetu, sijajući svojim čudesima, Ilarione oče naš: Moli Hrista Boga, da spase duše naše.

Nađite danas snagu u sebi da kao ruža kroz beton pobedite sve probleme, prepodobni Ilarion Veliki će vam pomoći u tome. Ne podležite plitkim iskušenjima koja nas okružuju sa svih strana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading