STIŽE NOVA TURA VAKCINA PROTIV GRIPA: Uskoro u domovima zdravlja

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.11.2020

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novih 25.000 doza uvoznih vakcina protiv gripa stiže danas u Srbiju i biće podeljene domovima zdravlja, izjavio je državni sekreta Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski i napomenuo da domovi zdravlja već imaju "Torlakove" vakcine.

 

On je rekao da je ove godine interesovanje za vakcinaciju protiv sezonskog gripa veće u odnosu na prethodne godine, jer su građani shvatili koliko je važno da se zaštite od gripa u epidemiji virusa korona.

- Ove godine imali smo vakcinu iz uvoza, ali i "Torlakovu" vakcinu. Prvi kontigent vakcina koji su uvežene je potrošen, "Torlakove" vakcine su pri kraju. Danas stižu nove količine vakcina i stizaće sukcesivno prema određenom planu, tako da svi građani koji budu zaintertesovani moći će da ih prime - rekao je Stefoski.


Danas u Srbiju stiže 25.000 doza, a prema rečima državnog sekretara, sledeće nedelje ili dve će stići novi kontigent vakcina iz uvoza koje će moći da prime stariji od 65 godina, ali i mlađi.

Vakcinu iz uvoza zainteresovani građani će moći da prime narednih dana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading