Vulin se zahvalio pripadnicima VS: Bila mi je čast i zadovoljstvo služiti vojsci, državi i narodu

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Vesti

28.10.2020

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vulin, koji je u protekle četiri godine obavljao funkciju ministra odbrane, zahvalio je danas svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na godinama zajedničke službe vojsci, državi i narodu uz poruku da bila čast obavljati taj posao.

RepublikaFoto: Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vulin je naveo da je zahvalan svakom pripadniku posebno i posebno vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću na prilici da učestvuje u obnovi i jačanju srpske vojske.

- Istorija Srbije je istorija borbe za slobodu, a nema slobodne Srbije bez jake vojske, slobodne od naređenja i odluka stranaca - naveo je Vulin.


Dodaje da su se zajedno borili i izborili da odluke o vojsci donosi samo Srbija, kao i da su izborili za pravo da brinu o Republici Srpskoj i svim Srbima gde god da žive.

Odato je dužno poštovanje ratnim komandantima, kaže Vulin i dodaje da je odbijeno da se Srbija odriče i stidi svojih heroja.

- Zahvaljujući vašoj upornosti i tvrdoglavosti, zahvaljujući ličnom angažovanju vrhovnog komandanta Vojske Srbije, vojska, koju sa ponosom pozdravljam, nakon završetka mog služenja je jača, opremljenija, obučenija i zadovoljnija nego što je bila - poručio je.

Vulin je zaključio da su nakon godina zapuštanja Vojske, došle godine rasta i obnove na ponos države i naroda.

Vulin je predložen za novog ministra unutrašnjih poslova u narednoj vladi, koja bi danas trebalo da položi zakletvu u parlamentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading