SJAJNO! Poznat datum kada se tačno ukida ROMING u regionu

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

26.10.2020

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roming će na Zapadnom Balkanu potpuno biti ukinut 1. jula 2021. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To je potvrđeno danas na otvaranju trećeg Digitalnog samita Zapadnog Balkana čiji je domaćin Tirana.

Generalna sekretarka Regionalnog saveta za saradnju Majlinda Bregu je  podsetila da je istorijskim sporazumom iz Beograda 2019. godine počelo fazno ukidanje rominga, koje će biti okončano 1. jula 2021. godine, a naglasila je i da će treći korak biti smanjivanje rominga između zemalja Zapadnog Balkana i EU.

- Sporazum iz Beograda je napravio veliki iskorak, a treći korak, koji će biti srednjoročnog karaktera, jeste smanjivanje rominga između Zapadnog Balkana i EU. Pripreme za to su već pokrenute - rekla je Bregu.

Kaže da ubrzana digitalizacija treba da doprinese integraciji tržišta zemalja Zapadnog Balkana i da će i na Samitu lidera EU i ZB u Sofiji, koji će biti održan 10. novembra u okviru Berlinskog procesa, biti potvrđena ideja o jedinstvenom tržištu zasnovanom na slobodi protoka ljudi, robe, kapitala i usluga.

Cilj je da se stvore nove mogućnosti za rast kompanija i otvaranje novih radnih mesta.

Bregu navodi da se region suočava sa novim izazovima usled pandemije kovida-19 i da je zato digitalna agenda jedna od glavnih za razvoj u novim uslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading