NOVI NESTOROVIĆEV POST ĆE TEK ODJEKNUTI KAO BOMBA: Gospodo, POTPIŠITE SE! Ja sam profesor Medicinskog fakulteta, A KO STE VI?!

Autor: Republika

Vesti

16.10.2020

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pulmolog Branimir Nestorović, čiji je nedavni post na Fejsbuku o beskorisnosti nošenja maski u zaštiti od koronavirusa podigao veliku prašinu u javnosti, a o čemu je Republika prva pisala, ponovo se oglasio na toj društvenoj mreži.

RepublikaFoto: print
Branimir Nestorović

Povod za Nestorovićev novi post bio je tekst koji je izašao na sajtu Istinomer, a u kome se tvrdi da se Nestorović pozvao na istraživanje koje nije objavio američki Institut za javno zdravlje (kako je to tvrdio Nestorović u originalnom postu), već novinar Džordan Šahtel.

 

Naučnik iz CDC, maske ne deluju

Posted by Branimir Nestorović on Tuesday, October 13, 2020

 

Isprovociran ovim tekstom u kome je optužen da iznosi "lažne vesti", Nestorović je objavio i drugi link, a koji je preneo i Foks njuz, u kome se daje zvanični zvanični stav zvanične institucije SAD, a kome doslovce stoji:

CDC nikada nije u vodičima sugerisao da su maske namenjene zaštiti onih koji ih nose.

 

 

 

Upravo je to Nestorović i konstatovao u novoj objavi na Fejsbuku, a onda i žestoko uzvratio na kritike.

- Zamolio bih onog ko piše te tekstove da se potpiše da vidim njegovu kvalfikiaciju, ja sam redovni profesor Medicinskog fakulteta. Vidim da su prošli put na tvrdnje lekara iz Slovenije reagovali “specijalizanti infektologije” nepoznatog fakulteta. Čemu cenzura, nema dijaloga? - napisao je Nestorović.

 

Neki Istinomer tvrdi da čovek koga sam citirao ne zastupa CDC, jer je novinar. Tačan citat “CDC nikada nije u vodičima... Posted by Branimir Nestorović on Thursday, October 15, 2020


Podsetimo, Nestorović je nedavno napustio Kriz štab, jer mu je, prema sopstvenim rečima, dosadilo da "bude crna ovca", pošto je uglavnom iznosio mišljenja koja su ostajala u manjini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Darko

16.10.2020 12:40

Zato su ga smenili sto prica istinu narodu a ne kao ovi placenici predvodjeni Konom!!! Covek je DOKTOR,kao i ostali iz tzv nekog staba,ali nece da laze i obmanjuje narod i odmah nisi podoban! Sram vas vise bilo sta nam radite

Car

16.10.2020 14:44

Ja samo dr. Nestorovicu verujem, Konu i ostalim cirkuzantima koji su u sluzbi farmacwuta i drzave nista.

Aleksandar

16.10.2020 17:25

Verovatno je Dr Nestorović dobar lekar. Sada je penzioner. Izgleda da mu medijska pažnja baš prija. Činjenica je da je od početka pandemije imao nekoliko krupnih lapsusa.Zato se sada svaka njegova izjava prati sa posebnom pažnjom.

Dr

19.10.2020 02:44

Svaka cast, dragi kolega. Drago mimi je sto se niste prodali za "saku" evra.