(FOTO, VIDEO) IZVINI, MAMA, ALI SELIM SE ZA SRBIJU! Australijanka spakovala kofere i doletela u novi dom: SRBI SU NAJGOSTOLJUBIVIJI LJUDI

Autor: Informer, Republika

Vesti

14.10.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre dva meseca, Australijanka Liz je spakovala kofere, dala otkaz i preselila se u Beograd.

RepublikaFoto: youtube.com/Liz Learns Serbian
Liz Duong

Njena majka saznala je da joj se ćerka seli u Srbiju na dan kada je bio Lizin let za našu zemlju. To je bilo jako tužno opraštanje, priseća se Liz.

- Kada sam sletela u Srbiju, trebalo mi je skoro mesec dana da se smestim - navela je Liz.

Liz za sebe kaže da je Australijanka koja se slučajno zaljubila u Srbiju. Ona je Australijanka vijetnamskog porekla, koja ima svoj YouTube kanal na kojem objavljuje snimke o Srbiji i srpskom jeziku, koji govori skoro kao maternji.

- Draga mama, u vreme kada ti pišem Melburn je na četvrtom nivou zatvaranja, ali ti me gledaš danas ispod sunca srećnu i zdravu - ovim rečima Australijanka Liz odlučila je da snimi video svojoj majci u kojem joj se izvinjava što se preselila u Srbiju:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liz Duong (@lizmaos) on Oct 11, 2020 at 5:30am PDT

- Znam da ono što hoću da ti kažem danas će biti veoma teško za tebe da razumeš.Liz poručuje svojoj mami u poruci da zna da je tužna zbog njenog odlaska u Srbiju, kao i da zna da će jednog dana kada bude prestala da bude ljuta i zabrinuta, biti ponosna. Ona se majci zahvljajuje što ju je odgajala da bude dobra osoba, iako se, kako Liz kaže, nisu uvek slagale.

 

- Sada imam dovoljno iskustva da to što si radila, radila si iz ljubavi - kaže ova mlada Australijanka i ovom prilikom poručuje majci, bratu i ocu da ih voli:

- Izvini što ti nisam rekla da se selim u Srbiju! Izvini što ti nisam rekla ništa ranije. Nisam želela da se brineš više nego što treba.

Liz ističe da u Srbiju ide u školu i da se bavi hobijima.

- Srbi su najgostoljubiviji ljudi na svetu i dobro me čuvaju. 

Liz kaže da je srećna u Srbiji i da veruje da bi njena majka, pored svega, njoj najviše poželela da bude srećna!

- Tako da ne brini za mene biće sve u redu. Sa ljubavlju tvoja ćerka - zaključuje Liz u svojoj poruci koju je snimila tokom septembra.

Njenu poruku prate Lizini snimci iz beogradskih kafića, ali i ulica, krstarenja na srpskim rekama, obilaska tvrđave Ram, planinarenja po Srbiji, ali i prelepim zalascima na Kalemegdanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading