Zdravstvene ustanove u Srbiji dobile nova sanitetska vozila

Autor:

Vesti

14.10.2020

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnicima više zdravstvenih ustanova širom Srbije danas su dodeljena sanitetska vozila koji će im značajno olakšati rad.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zlatibo Lončar i Kiril Tjurdenjev

Deo vozila nabavljen je iz sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja ili oportuniteta, a deo su donacija kompanije NIS, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da ovo nije ni prva, ni poslednja akcija pomoći zdravstvenim ustanovama.

- Ovde nije izložena oprema koja je stigla u bolnice, od sterilizatora, aparata koji služe za operacije...svega što je bilo neophodno, a što su naveli da bi trebalo da imaju - rekao je Lončar i čestitao svima koji su dobili sanitetska vozila.

Dodao je da je ponosan na svu pomoć koja je pružena zdravstvenim ustanovama jer će to, dodao je, osetiti pacijenti, ali i zaposleni u zdravstvu kojima će biti mnogo lakše da rade sa novom i boljom opremom.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Donirana sanitetska vozila

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević je rekao da Ministarstvo pravde već petu godinu organizuje dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta. "Tokom ovih pet godina podeljeno je dve milijarde i 118 miliona dinara koje smo ukupno raspodelili na 585 projekata. Ove godine komisija je imala na raspolaganju 500 miliona dinara koje smo podelili na 130 projekata", rekao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Kiril Tjurdenjev

Direktor KBC "Dr Dragiša Mišović" Vladimir Ðukić je zahvalio u ime svih koji su danas dobili, kako je rekao, vredne donacije države i kompanije NIS.

- Država je odgovorna u svim segmentima, pa i u zdravstvu. Pokazali smo da opremu koju smo dobili do sada umemo itekako dobro da koristimo i da se borimo sa svim zdravstvenim pošastima koje su nas susretale u prethodnon periodu - rekao je on i dodao da će ova pomoć značajno doprineti poboljsalnju standarda svakodnevnog rada u zdravstvenim ustanovama.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Zlatibo Lončar i Kiril Tjurdenjev

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je rekao da je ulaganje u zdravstvo trajno opredeljenje društvene odgovornosti te kompanije i da od toga ne odustaju uprkos veoma izazovnom vremenu.

Dodao je da su proteklom periodu, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, uložili više od 116 miliona dinara.

RepublikaFoto: Ministarstvo zdravlja
Tekst Unutrašnjost sanitetskog vozila

- Uz 14 vozila, ojačali smo i kapacitete opreme u 20 ustanova širom Srbije - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading