PO PREPORICI ZAŠTITNIKA GRAĐANA: MUP promenio način rada po podnescima građana

Autor: Republika

Vesti

14.10.2020

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po preporuci Zaštitnika građana, Ministarstvo unutrašnjih poslova naložilo je svim organizacionim jedinicama izmenu dosadašnjeg načina rada po podnescima građana, koja podrazumeva da odluke na podnete zahteve građana treba da budu donete u formi upravnog akta, odnosno sa obrazloženjem i poukom o pravnom leku.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zaštitnik građana

Zaštitnik građana je, po okončanju postupka kontrole rada MUP-a u avgustu 2020. godine, uputio preporuku tom ministarstvu da u daljem radu podneske građana kvalifikuje prema sadržini, primenom mera i aktivnosti iz svoje nadležnosti i da odlučuje u zakonom propisanoj formi, imajući u vidu da u ranijem postupanju po zahtevima građana nije odlučivalo u formi upravnog akta.

MUP je obavestio Zaštitnika građana da je preporuku o izmeni načina rada uputio svim organizacionim jedinicama tog ministarstva, koje u sklopu svojih nadležnosti primenjuju Zakon o opštem upravnom postupku radi dosledne primene u budućem radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading