U selu kod Gornjeg Milanovca procvetala jabuka u OKTOBRU: Prema narodnom verovanju ovo je LOŠ ZNAK!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

12.10.2020

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U selu Mutanj kod Gornjeg Milanovca drvo jabuke procvetalo je u oktobru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Po starom verovanju, rekao je Nenad Jakovljević, to je znak da će zima biti oštra.

Vest o jabuci se saznala uoči najave velike kratkotrajne promene - da će se zemlja zabeleti prvi put ove jeseni, te da će pasti obilne padavine, podići nivoe reka količinom kiše koja padne za ceo oktobar, ujedno spuštajući temperature vazduha. Najavljena su i moguća izlivanja u slivovima Kolubare i Zapadne Morave.

Prema jutrošnjim navodima, za samo dva sata u Beogradu je temperatura pala za četiri stepena. Prema podacima za podne, u Novom Sadu bilo je devet stepeni, u Valjevu i Beogradu 10, u Sjenici 13. Do 15 časova i Kragujevcu temperatura je spala na 11 stepeni, u Valjevu i Beogradu na devet, u Velikom Gradištu sa 22 na 13.

 

Prethodno, oglasio se i Nedeljko Todorović, meteorolog RHMZ-a sa prvim - dugoročnim - najavama za zimu. Kako je kazao, ne očekuju se ekstremne prilike, ali se očekuje da predstojeća zima bude hladnija u odnosu na prethodnih nekoliko, jer se, kako je kazao, svake četvrte godine javljaju hladnije zime.

Da li jabuka u cvatu najavljuje isto? Postoji li u vašem kraju ovakvo verovanje?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading