Er Srbija pojačala flotu sa još dva aviona: Nebom će krstariti Erbas A319

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

12.10.2020

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalnoj avio kompaniji Er Srbija isporučena su dva aviona Erbas A319, kojima je ranije upravljala avio-kompanija Adrija ervejz.

RepublikaFoto: Promo
Foto: Ilustracija

Avioni, koji su u petak stigli iz Tuluza, prvobitno je trebalo da budu isporučeni u martu, ali je to odloženo zbog pandemije korona virusa.

Oba aviona, proizvedena su 2010. godine i u vlasništvu su kompanije Karlajl aviejšn partners.


Biće registrovani kao YU-APL i YU-APM. Adriji su isporučeni pre deset godina i radili su pod registracijama S5-AAP i S5-AAR sve dok kompanija nije proglasila bankrot au septembru 2019. godine.

Er Srbija je dodala svoj deveti A319 prošle godine, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Nakon izbijanja pandemije kovida-19, Er Srbija je vratila Erbas A320 i ATR72 vlasnicima, pošto je joj je istekao ugovor o zakupu.

Osim toga, jedan od preostala tri Boinga 737-300 u floti Er Srbije nije leteo od početka pandemije i vrlo je verovatno da se neće ni vraćati u službu.

Druga dva Boinga se i dalje koriste, uglavnom na čarter letovima, ali su takođe redovno raspoređeni i na letovima za Podgoricu i Diseldorf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading