Đerlek: REMDESIVIR u upotrebi od ponedeljka, za njegovu nabavku zaslužni isključivo Zlatibor Lončar i Goran Stevanović

Autor:

Vesti

10.10.2020

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi lek protiv koronavirusa "Remdesivir" koji je Srbija nabavila biće u upotrebi od ponedeljka, izjavio je državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

RepublikaFoto: printscreen/RTVPink
Mirsad Đerlek

- Birokratiju i propise kao i uvozne deklaracije je trebalo čekati. Ono što je bitno a to je da smo lek obezbedili i da će se građani Srbije lečiti kao svi ostali u svetu - kazao je Đrelek

On je dodao da je čitava država radila na obezbeđivanju leka "Remdesivir", a još od aprila meseca ministar  zdravlja Zlatibor Lončar i  infektolog Goran Stevanović vodili su pregovore o tome.

- Pojedinci to sada pripisuju sebi, a istina je da se još od aprila radi na tome, i da najveće zasluge imaju Zlatibor Lončar i Goran Stevanović - rekao je Đerlek

Mirsad Đerlek je još  rekao, kada je komentarisao stanje u Novom Pazaru, da je Ministarstvo zdravlja, odnosno ministar Lončar lično, tražio preispitanje jučerašnje odluke lokalnog Kriznog štaba, o ublažavanju mera u Novom Pazaru, jer sada tamo primetno ljudi manje nose maske, skoro niko, da se ne poštuju mere tamo...a to može biti veoma opasno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading