(VIDEO) Miša Vacić izazvao incident na izložbi tzv. zločina u Tuzli: Upao u kadar, zgrabio mikrofon a onda je nastao HAOS!

Autor: espreso.rs, republika.rs

Vesti

10.10.2020

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić obratio se protiv volje organizatora okupljenima na otvaranju izložbe "Kapija i kad boli, istina je lijek" u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju.

RepublikaFoto: youtube.com/srpskadesnica
Incident na izložbi

Izložba je u Beograd stigla u organizaciji tuzlanske Fondacije "Istina pravda pomirenje", koja se bavi istraživanjem ratnih dešavanja na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Postavku čine dokumenta sa suđenja Novaku Đukiću, kojeg je Sud Bosne i Hercegovine pravosnažno osudio za zločin počinjen na tuzlanskoj Kapiji.

Djukić je pred Sudom BiH proglašen krivim da je, kao komandant Taktičke grupe "Ozren" Vojske Republike Srpske (VRS), 25. maja 1995. naredio artiljerijskom vodu da iz topova granatira grad Tuzlu.

Vacić se nakon kraćeg otimanja sa organizatorima oko mikrofona odlučio da kaže šta je namerio bez ozvučenja i potom izneo tvrdnje da su sudski veštaci iz Izraela, Francuske i Češke dokazali da granatiranja nije bilo.

Organizatori su ga potom zamolili da izađe iz Centra za kulturnu dekontaminaciju što je on i učinio.

Pogledajte sve što se dešavalo:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading