Goran Vesić: Ivan Ivanović laže o mom letovanju, podatke o njemu našao sam na portalima

Autor: uns.org.rs, republika

Vesti

07.10.2020

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tvrdi da je do podataka o Ivanu Ivanoviću došao tako što je u Agenciji za privredne registre video da Ivanović ima firmu Pear creative production d.o.o, dok se na specijalizovanim portalima Chekpoint, Bisnode i Company wall mogu videti dugovanja koja ta firma ima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

U odgovoru na pitanje Udruženja novinara Srbije (UNS) kako je došao do podatka da Ivanović ne plaća parking, Vesić navodi da svako ko se pretplati na te portale, „pretragom veoma lako pronalazi podatak da su protiv kompanije Ivana Ivanovića u svojstvu poverioca izvršenja sproveli Ministarstvo finansija za neplaćene poreze, Infostan za neplaćene račune komunalnih preduzeća i Parking servis za neplaćene kazne za parkiranje“.  

- Prema tome, podaci koje sam izneo nisu nikakva tajna i do njih može da dođe svako ko je pretplatnik pomenutih portala - dodao je Vesić. 

Na pitanje kako zna da je ugovor Ivana Ivanovića sa TV Prva iz 2017. godine autentičan, kada Ivanović tvrdi da je to bila samo ponuda koju nije potpisao, Vesić je odgovorio da je ugovor dobio „poštom od anonimne grupe zaposlenih na ovoj televiziji“.  

- Oni su mi poslali nepotpisani draft ugovora do koga su mogli da dođu jer se potpisani ugovor očigledno čuva - kaže Vesić i dodaje da „postoje indicije da je Ivanović na TV Prva primao više od onoga što piše u draftu“.  

- Ivanović je javna ličnost i javnost u Srbiji ima pravo da zna koliko zarađuje. Kada on može da izmisli da sam za sedam dana letovanja platio 80.000 evra zašto ja ne bih mogao da upoznam javnost da je on svakog meseca zarađivao skoro toliko novca. Za razliku od Ivanovića koji je lagao o mom letovanju ja sam rekao istinu o njegovom ugovoru - dodaje Vesić.   

Upitan na osnovu kojih informacija tvrdi da je lokal u vlasništvu Ivana Ivanovića zapaljen pod čudnim okolnostima, zamenik gradonačelnika rekao je da su mediji pisali da je restoran izgoreo pod nikada nerazjašnjenim okolnostima.   

- Ivanović nije govorio istinu kada je rekao da taj restoran nije bio legalan. Upisan je u katastar. Takođe nije govorio istinu kada je rekao da on nije mogao da obešteti stanare susedne zgrade jer nije vlasnik restorana. Pa ako je mogao da naplaćuje račune gostima ako nije vlasnik može da plati i štetu od požara - zaključio je Vesić. 

Udruženje novinara Srbije tražilo je od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da odgovori na pitanja kako je došao do privatnih podataka o voditelju Ivanu Ivanoviću, ali je Vesić poslao znatno opširnije odgovore zbog čega smo izdvojili samo delove u kojima se direktno odgovara na ta pitanja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading