Danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, u OVIM delovima kiša

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.10.2020

05:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se danas očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Ujutro i pre podne kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se na zapadu i severozapadu Srbije, a kasnije u toku dana mogući su kao lokalna pojava i u ostalim krajevima, osim na jugu i jugoistoku, gde će se zadrzati suvo vreme.

Duvaće vetar iz različitih smerova - u većem delu zemlje i dalje južni, u košavskom području i na planinama umeren i jak, a na jugu Banata i olujni s tendencijom slabljenja tokom popodneva, dok ce na zapadu i severozapadu Srbije vetar biti znatno slabiji i u kratkotrajnom skretanju na severozapadni.

Najniža temperatura od 10 do 20 stepeni, a najviša od 22 u Negotinskoj krajini do 31 stepena na jugoistoku Srbije.

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i relativno toplo, ali i uz mogućnost kratkotrajnog pljuska s grmljavinom u pojedinim delovima grada ili okoline.

Južni i jugoistočni vetar u slabljenju i u kratkotrajnom skretanju na zapadni.

 

Najniža temperatura oko 20, a najviša oko 27 stepeni.

U Srbiji u ponedeljak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom biće lokalnog karaktera. Na planinama i u košavskom području duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar.

Padavine će biti češće u utorak i sredu uz osveženje u svim krajevima (za pet do osam stepeni), ali i uz slabljenje vetra.

U četvrtak prestanak padavina i delimično razvedravanje, a u petak i za dane vikenda pretežno sunčano uz porast temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading