Vučević tvrdi da policija nije sprečila lepljenje plakata: Neka lepe gde hoće, to je njihovo pravo

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

25.09.2020

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura u javnosti podigla se povodom sinoćnjeg događaja u Novom Sadu kada je opozicione aktiviste, kako oni tvde, policija maltretirala dok su lepili plakate sa likom aktuelnog gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, dok on kaže da je u pitanju lažna vest i da se radi o provokaciji, piše "Blic".

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš vučević

Među aktivistima bio je i Borislav Novaković, funkcioner Narodne stranke iz Novog Sada, čije optužbe Vučević odbacuje.

- Prvo se pojavila vest da je bila neka masovna tuča, a nikakve masovne tuče nije bilo. Slika nikada nije crno-bela. Ako policija ne radi svoj posao što ga ne radi, a ako ga radi, zašto ga radi. Hoću da kažem da niko nije priveden zbog lepljenja plakata, niko nije lišen slobode, niko nije zadržan. Policija je legitimisala lice, kao što je legitimisala sto puta članove i SNS kada su u noćnim satima lepili. I to bilo ko neće da potvrdi, taj laže - kaže Vučević.


On navodi da "gospodin Novaković i još nekoliko njih nisu imali lične karte kod sebe i policija je tražila da se identifikuju".

 


- I to su iskoristili. Vidite, odmah Bojan Pajtić ko vampir dolazi, novinari, neke televizije... Niko nije priveden i znate koliko policiju briga šta se lepi. Pošto sam ja bio na plakatima, neka lepe, nemam problem s tim. Ružno je što lepe na gradsku kuću. Oni su nervozni jer su neki sudski postupci pri kraju i zato se pravi tenzija. Da razjasnim, nije policija sprečavala lepljenje plakata, nego oni nisu imali lične karte - kaže Vučević.

Navodi i da "za razliku od njih ja moram da nosim ličnu kartu, kao što naši roditelji moraju da ih nose, kao i svi građani, jer je to zakonska obaveza. Možda ti opozicioni političari smatraju da njih niko ne sme da legitimiše, niti da ih pitaju za ličnu kartu, a to dovodi do urušavanja pravnog sistema. Neka lepe sve plakate gde god hoće, neka lupetaju, to je njihovo pravo, to je demokratija”, kaže Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Đorđe

26.09.2020 18:09

Mogu da se lepe samo na dozvoljena mesta.