REPUBLIKA SAZNAJE! Amfilohije i Krivokapić hoće Srbe da izbace iz vlade Crne Gore: Abazović urlao kao besno pašče

Autor:

Vesti

22.09.2020

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u manastiru Ostrog održan sastanak opozicije na kojem je po svemu sudeći bilo i više nego burno te dogovor nije ni postignut. Amfilohije napao Irineja i Vučića, Krivokapić prdložen za mandatara, Abazović dobio mup i vojsku a demokrate samo mesto predsednika skupštine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako Republika saznaje da Krivokapić bude mandatar prethodno ga je na sastanku predložio lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović, međutim lideri Demokratskog fronta tvrde da nosilac liste "Za budućnost Crne Gore", nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ne mogu da ga podrže za mandatara dok se ne preispitaju poverenja prema njemu na stranačkim organima.

Izvori Republike dodaju da je u jednom momentu obzirom da se predstavnici Demokratskog fronta nisu složili sa tim, mitropolit Amfilohije otvoreno ustao i napao partijarha Irineja i predsednika Aleksandra Vučića te izjavio da Crna Gora nema apsolutno nikakve veze sa Srbijom.

Kako saznajemo pokušano je da se dogovore predsednik Skupštine i mandatar, a mesto šefa parlamenta bi trebalo da pripadne Demokratama što na taj način faktički ne bi imali nikakvog uticaja.

Na sastanku je saopšteno i da se očekuje da koalicija "Crno na bijelo" ili eksperti koje oni predlože kontrolišu bezbednosni sektor (Ministarstvo odbrane, policija i Agencija za nacionalnu bezbednost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice. 

Međutim Andrija Mandić se nije složio sa tim i rekao je da će na strnačkim organima videti da li će uopšte prihvatiti ovu nepristojnu ponudu.

Onda je lider pokreta "Crno na bijelo" Dritan Abazović ucenio lidere srpske liste i rekao da neće da ih vidi u vladi.

Na sastanku su pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sednice Skupštine Crne Gore, međutim do toga nije došlo.

Predloženo je i da poslanici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim partijama i sastavlja vladu.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević u prepisci na jednoj društvenoj mreži naveo je da URA ucjenjuje i pokušava da unizi DF po nalogu Miška Perovića. On kako saznaje Antena M nije danas pošao na sastanak Amfilohija sa liderima opozicije.

- Oni su odgovorni za zastoj u pregovorima - naveo je Medojević.

Kako je kazao, reketiranje i ucjene on neće prihvatiti.

- Vlada se pravi ljudskim i poštenim dogovorom. Mi nikog ništa ne uslovljavamo. URA ucjenjuje i pokušava da ponizi DF po nalogu Miška Perovića - napisao je Medojević.

Sastanku su prisustvovali Krivokapić, Abazović, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i funkcioner URA Zoran Mikić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading