Počeo jesenji ciklus tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom” Tema: Kako do balansa između poslovnog i privatnog života?

Autor:

Vesti

18.09.2020

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od proglašenja pandemije COVID-19, malo je ljudi na planeti koji nisu „izbačeni iz koloseka" i naterani da vode drugačije živote, pa je jesenji ciklus tribina „Na kafi sa psihologom“ Hemofarm fondacije otvoren upravo razgovorom na temu „Kako do balansa između poslovnog i privatnog života?“

Foto: Promo foto

Zdravstvena kriza koja nas je zadesila značajno je promenila način na koji živimo, radimo i družimo se. Za većinu, ona je značila socijalno distanciranje i prelazak na rad od kuće. Iako posao od kuće može da ima svojih prednosti, privikavanje na novu vrstu svakodnevice za mnoge je i problematičan. Jedan od glavnih razloga za to stanje leži u teškoći da među zidovima svojih stanova pronađemo tu pravu ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

Foto: Promo foto

O tome kako uspostaviti balans između poslovnog i privatnog života i kako funkcionisati u vremenu krize razgovarali su Miona Živkov Ivanišević, organizacioni psiholog, HR menadžer, BDK Advokati i Dragan Ilić, psiholog i novinar.  

Foto: Promo foto

Glavna poruka sa tribine, koja je poštujući epidemiološke mere održana pred publikom od 20 ljudi, jeste da je pri uspostavljanju ravnoteže najvažnije prvo odrediti prioritete. Imajući u vidu da su se u novoj realnosti poslovni i privatni život isprepletali, i da se sada posao obavlja istovremeno kad i kućni i porodični poslovi, prvenstveno treba da odredimo šta treba da se uradi prvo, a šta može da sačeka. Trenutna situacija je dovoljno stresna da bismo sami sebi dodavali stres i anksioznost pokušavajući sve da uradimo istovremeno. Drugi korak je adaptacija. „U privatni život treba uneti malo strukture, a u poslovni preneti ležernost iz privatnog života. I kao što smo svi morali prvo da se prilagodimo globalnoj krizi, tako sada moramo novonastalu situaciju u poslovnom i privatnom životu da prilagodimo svojim potrebama i mogućnostima“, istakla je Miona Živkov Ivanišević na tribini koju u celosti možete da pogledate na YT kanalu Hemofarm fondacije.

RepublikaFoto: Promo foto

Više o tome kako na najbolji način da uspostavite balans u svom životu možete da pročitate u blogu Mione Živkov Ivanišević na sajtu Hemofarm fondacije.

Foto: Promo foto

Hemofarm fondacija, Institut za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komuna Dorćol Platz pokrenuli su projekat “Na kafi sa psihologom” kako bi javnosti ukazali da se o mentalnom zdravlju mora brinuti jednako kao i o fizičkom i da za “probleme” postoje rešenja ukoliko na vreme potražimo pomoć stručnjaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading