(VIDEO) NEMAC ZBOG SRBIJE PREŠAO U PRAVOSLAVLJE: Vezali ste me za sebe i jedne večeri odlučio sam da budem vaš BRAT!

Autor: Republika

Vesti

18.09.2020

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihael Buš (33) odlučio se da uzme pravoslavnu veru nakon višedecenijskog druženja sa Srbima.

RepublikaFoto: facebook.com/Zorica Marković
Mihailo prešao u pravoslavlje

Mihailo kaže da voli Srbe i da ga oduševljavaju srpska tradicija, običaji i vera, a posebno druženje sa Srbima jer "tu oseca najveće poštovanje i ljubav".

Iako je u braku sa Nemicom, Mihajlo ne isključuje mogucnost da se on i njegova supruga ponovo venčaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

 

 

- Ja sam oduševljen Srbima. Srbi su mnogo dobri ljudi. Oni su veoma tradicionalni. Poštuju sebe i svoj narod - priča Mihael, sada Mihailo. Početak novog duhovnog života za mladog Nemca samo je nastavak onog o čemu je čitao poslednjih godina.

 

Dosta toga osetio je kroz druženje sa Milanom Lončarom, svojim kumom, i Sašom Pureševićem, kod kog radi kao poslovođa u Nemačkoj.

 

- On je dolazio kod mene na slavu. To je bilo pre pet godina. Bio je oduševljen našim običajima. Kasnije je dolazio za Božić. Sa mnom je išao u crkvu i upoznao se sa našim običajima. Sve mu se to veoma dopalo i onda je odlučio da se krsti u našoj crkvi. Sećam se kada mi je rekao da mu je to želja, to veće smo se napili - priseča se Milan Lončar.

 

 

 

Sveži pravoslavac brojanicu i krst nosi sa sobom. Uvek naglašava da je njegova vera i ljubav prema Srbima iskrena i čista.

 

- Oni su me vezali za sebe i ja sam jedne večeri odlučio da budem njihov brat. Najveće poštovanje i ljubav osetio sam među Srbima - priča sada već oduševljeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading