ČUVENI NAUČNIK S HARVARDA OTKRIO: POLOVINA EVROPE IMA SRPSKE GENE KOJI SU STARI 12.000 GODINA

Autor:

Vesti

14.09.2020

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski gen star je 12.000 godina i potiče od Nojevog sina Jafeta.

RepublikaFoto: printskrin
Anatolij Kljosov

Ovo tvrdi ugledni američki profesor ruskog porekla Anatolij Aleksejevič Kljosov u dopunjenom izdanju svoje knjige o DNK genealogiji Slovena. Prvo izdanje tog dela izašlo je 2013. godine, a nedavno su u njega ubačena i najnovija saznanja čuvenog biologa i profesora na Harvardu.

POSEBAN METOD

Kljosov je starost gena utvrđivao na osnovu DNK analize. U svom naučnom radu on je utvrdio da su Srbi pranarod današnjih Slovena, među kojima je posebno istakao Ruse i Ukrajince, ali i da srpske gene imaju i Nemci, Skandinavci i Britanci.

Foto: printskrin

- Srpski geni (R1A1) stari su 12.000 godina, naspram drugih koji postoje tek od 4.000 do 7.000 godina. Svi narodi (osim dva) u Evropi imaju više od 40 odsto prasrpskog gena - tvrdi ovaj naučnik.

7.000 godina staro urbano naselje koje su nedavno otkrili arheolozi na lokalitetu Gradište kod Iđoša, što svakako ide u prilog teoriji Kljosova

Prema mapi srpskog gena, koja je urađena po studiji Kljosova, naš gen ima više od 60 odsto stanovnika današnje Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Danske, severnog dela Nemačke, kao i južnog dela Skandinavije, ali i dobrog dela Velike Britanije.

Koristeći naučna saznanja iz genetike, harvardski profesor je zaključio da su se pre oko 4.800 godina prvi Evropljani iz Podunavlja podelili. Deo njih je otišao na istok i kasnije su postali Sloveni, a deo njih na zapad. Povezivao ih je zajednički kentum jezik, od koga su nastali svi evropski, ali i indoevropski jezici i sanskrit, koji se koristio u drevnoj Indiji.

Nojev sin na Dunavu

Svoje tvrdnje Kljosov je potkrepio DNK analizama, koje su lako dokazive. On je u svom naučnom radu pratio istoriju ruskog naroda od biblijskog Jafeta, sina Nojevog, do današnjih dana. Naučnik ističe da su se Jafetovi potomci naselili prvo u donjem toku Dunava, današnjoj Srbiji, da bi zatim neki od njih otišli na sever. Ruska istoriografija je ove podatke oduvek uzimala za ozbiljno, pa se u ruskim školama učilo kako su oni došli "sa one strane Karpata", odnosno iz dela na kome danas žive Srbi.

Kljosov veruje da su Prasloveni sa južnog Urala stigli do Indije, a to potkrepljuje činjenicom da danas u ovoj zemlji živi više od 100 miliona ljudi koji u svom DNK nose slovenski gen R1A1.

Ko je Kljosov

* rođen 1946. godine

* diplomirao fizičku hemiju, magistrirao iz oblasti kinetike enzima na moskovskom univerzitetu

* prvi Rus kojem je sovjetska vlada dozvolila da koristi računarsku mrežu koja je kasnije postala internet

* 1989. emigrirao u SAD i do 1998. radio kao profesor biohemije i biofizike na Harvardu

* 2008. osnovao kao nauku DNK genealogiju, koja je sinteza biologije, antropologije, arheologije i lingvistike

* osnivač i predsednik Akademije za DNK genealogiju

* tri decenije je član svetske akademije za umetnost i nauku

SVE JE DOKAZIVO

Kako za Srpski telegraf objašnjava istoričar Božidar Kljajević, mnogobrojni istorijski spisi, ali i arheološka istraživanja potvrđuju saznanja ruskog naučnika.

- Kljosov je naučnik svetskog renomea i vrhunski stručnjak u svojoj oblasti i to što on tvrdi niko na svetu ne može da ospori. Druga je stvar što se Zapadu to ne dopada i što im smeta da se o Srbiji i Srbima govori na takav način. Znam da je bilo pokušaja da se vinčanska kultura prisvoji i predstavi kao evropska, ali to nije moglo da prođe jer je Srbija prepuna arheoloških nalazišta koja potvrđuju da se na ovim prostorima živelo još u vreme praistorije - kaže Kljajević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading