Lekari u "Dragiša Mišović" zabrinuti: Imamo pacijenta od 22 godina u jako teškom stanju

Autor: blic.rs, republika.rs

Vesti

10.09.2020

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- U kovid bolnici KBC Dragiša Mišović uglavnom su pacijenti stariji od 70 godina, ali tu je i jedna osoba od 22 godine koja je u veoma teškom stanju. Lekari su zabrinuti i nadaju se da će uskoro moći da se vrate na redovan režim rada, onoliko koliko uslovi to budu dozvoljavali - kaže dr Predrag Savić, pomoćnik direktora te ustanove.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Lekari i epidemiolozi strahuju da bi moglo doći do povećanog broj zaraženih koronavirusom zbog onih koji se vraćaju sa letovanja iz zemalja gde je loša epidemiološka situaicija.

U KBC Dragiša Mišović trenutno je 70 pacijenata. Više od 20 ih je u teškom oštem stanju, a 10 na intenzivnom lečenju. Od toga, četiri pacijenta su intubirana.

Predrag Savić je za "RTS" rekao da na sreću, još uvek nema pacijenata koji se očekuju s letovanja i da je uglavnom reč o pacijentima koji su se zarazili u zemlji.

Podseća da je KBC "Dragiša Mišović" isključivo kovid bolnica, ali da ginekologija zbrinjava i nekovid pacijente.

Kako kaže, nadaju se da će uskoro moći da uspostave normalan proces rada i u ostalim delovima bolnice, ako uslovi to budu dozvoljavali.

Ukazuje i da je njegova ustanova, pored Infektivne klinike i KBC Bežanijska kosa, trenutno jedina koja zbrinjava kovid pacijente i da je broj obolelih u poslednjih mesec dana na istom nivou.

Savić je rekao da lekari u Mišoviću nisu primetili rasterećenje koje su doživele druge bolnice, ali da pokušavaju da odmore ljude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading