RED ISPRED ZAVODA ZA UDŽEBNIKE: Roditelji imaju problema sa OVIM

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.09.2020

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji đaka i ovog septembra čekali su u redovima ispred knjižara kako bi deci kupili udžbenike a kako kažu, kupovinu bi im olakšalo kada bi odjednom imali čitav spisak potrebnih knjiga za školu, a voleli bi i kad bi na jednom mestu sve mogli da ih kupe.

Srednjoškolci (Ilustracija)

Danijela Karpić, majka srednjoškolca, u red je ispred knjižare Zavoda za udžbenike i za Tanjug da su krenuli u potragu za knjigama.

- Ovde se kupuje engleski za srednjoškolce, a većina roditelja gleda da kupi i neku polovnu knjigu koju ćemo potražiti na Trgu ili negde drugde - rekla je Danijela i izrazila nadu da će ipak lako doći do svih udžbenika iz kompleta za treći razred srednje škole u koju njen sin ide.


Jadranka Janković smatra da neće lako doći do knjiga i izražava žaljenje što roditelji ne dobiju ceo spisak istog dana.
 

- Ne postoji centralni spisak i jedna - centralna knjižara. Svaki dan kad saopšte šta treba, idemo u kupovinu - rekla je Janković i navela da se uvek čudila što ljudi stoje u redovima ispred knjižara i pitala se zašto čekaju poslednji trenutak.

Navodi da sada, kada je na njihovom mestu, vidi i zašto - da to ne rade svojevoljno već zato što spisak udžbenika ne dobiju na vreme.

Ta majka srednjoškolca izrazila je žaljenje što, kako kaže, polovnih knjiga nema kao nekada - menjaju se izdavači, autori...

Podsetila je da situaciju menja i to što je ova školska godina kombinacija on lajn i redovnog školovanja, tako da niko deci ne može dodatno da otežava time što neće imati udžbenik.

- Neki su profesori super, operativni su i sve dobijete preko gugl učionice, a neki insistiraju na knjigama - navela je i dodala da sada može samo da baci knjige za osmi razred, jer se menjaju i niko neće da ih otkupi.
 

Bilo bi odlično kada bi knjige mogle da se nasleđuju, rekla je Janković.

I ona kao i Zoran, otac srednjoškolca, koji je takođe bio u redu ispred knjižare Zavoda, kaže da bi roditeljima olakšalo agoniju i to kada bi znali da će u knjižari nakon čekanja u redu naći željeni udžbenik.

Zoran je kazao da je jedan od najvećih problema taj što čovek i kada sačeka ogroman red, ne zna da li udžbenika ima ili ne i to što, ako knjiga nema, mora da ide dalje, do druge, treće knjižare.


- Svaki dan se kupuje po jedan udzbenik, bilo bi dobro da sve bude na sajtu šta je potrebno za školu, do nastavnika je - rekao je Zoran.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading